Frågor frågor och lite svar

Isabell
Hej! Gryyym blogg förresten! 
Jag ska åka som utbytesstudent om 2 år i California och min fråga är hur mycket det kostar att gå i själva skolan i 1 år ungefär? Det skulle vara så tråkigt ifall min dröm inte gick i uppfyllelse p.g.a pengar!!! Hur mycket kostar det för dig att gå i din skola?? Skulle verkligen uppskattar om du svarar för jag har kommenterat på typ 10 bloggar som inte har svarat haha!:))
 
Svar: Tack så mycket! Alltså.. Jag åker ju med Explorius, som är en organisation. Jag är en del av ett utbytesprogram som de har. Så jag betalar en progrmavgift som det här året låg på runt 69 000 SEK om jag inte minns fel. Jag har ingen aning om de betalar skolan med pengarna.. Man kan ju åka utan organisation, det låter som att det är så du ska göra, med tanke på att du redan vet var du ska? Jag vet inte riktigt hur det går till med tanke på att Explorius och min Amerikanska organisation ASSE fixar med allt. Du får gärna kommentera igen med hur du menar, för jag hjälper gärna! 
 
Anonym
Hej, du verkar ha det jättebra där borta och det är kul att läsa din blogg! :) jag tänkte bara fråga om du har lärt dina kompisar någon svenska? Eller om du har försökt med det och isåfall, låter det inte jätteroligt? Haha 
Kan du inte filma lite när dom pratar?
 
Svar: Tack vad snällt! Jag har mina upp-och nedgångar, men för det mesta är det riktigt superduperbra! :) Jag har försökt lära min vänner här lite svenska, speciellt om vi pratar om vissa saker och dom frågar "Anna!! Hur säger man det och det på svenska?". Som en gång när dom frågade var "skinny dip" var på svenska, jag säger att det är "Nakenbad" och min vän Lizzie ropar "NAKENBAAAAKEN!!!" hahahaha. Nu är det ett inside joke mellan oss. Annars är det min lillasyster Brenna som är en hajare på svenska. Hon har lärt sig massor! 
Jag ska filma dom någon gång, så håll utkik!
 
Josefine
Hej! 
Jag hade jätte gärna vellat bli utbyttestudent med men undrar 3 saker om du nu vill svara på det! :) 

* Hur går man enklast tillväga med det? Alltså vart ansöker man och så? 
* Måste man ha "felfri" Engelska? Jag förstår ju att man måste kunna tala/läsa/skriva, men måste man vara helt hundra "på allt" lixxom? :) 
* Och sen du behöver ju inte svara exakt om du inte vill, men vad kostar det på ett ungefär? 

Kram
 
(Josefine)
Åh läste lite längre ner om att man kunde söka stipendier, vet du hur man gör det? Och "vad" är det man söker på? Alltså betyg, sport exe eller är det något annat? :)
 
Svar: Om du är intresserad av att åka iväg i framtiden, vilket jag tycker att du verkligen ska göra! En upplevelse för livet. Börja med att ta reda på vilka olika organisationer som finns, och ta reda på ALLT du kan, jämför alla, mejla, ring med frågor, och se vilken organisation som skulle passa DIG bäst. Anmäl dig till ett intressemöte/intervju. Det är inte bindande, utan du kan gå på intervjuer hos alla organisationer. Sen se om du blir accepterad och sedan välja vilken organisation du vill åka med. 
Du måste verkligen inte ha "felfri" engelska, det enda kravet är ett godkänt betyg. Jag menar.. Du åker ju iväg för att lära dig bättre engelska, hur kul skulle det vara om du redan visste allt? Jag hade inte felfri engelska innan jag åkte hit, och det har jag fortfarande inte. Men gud vad mycket bättre den blivit! 
Programavgiften kostar, med Explorius, ca 69 000 SEK (mitt år, det är olika) sen tillkommer massor annat.. vaccinationer, Visum, pengar varje månad, massa prylar, resväska kanske. Allt sånt. Tror allt som allt ligger på runt 100 000 SEK.. vilket är HELT GALET!! 
Jag tror jag svarat hur man kan söka stipendier i ett tidigare inlägg.. Men gå till ditt bibliotek och fråga dem där. De hjälper dig gärna! De har en gigantisk bok man kan kolla i, sen är det bara att söka allt som passar in på just dig. Det finns allt möjligt. "Det här stipendiet kan du söka om du är tjej" sånna fanns det när jag kollade. Tyvärr sökte jag nästan ingenting, för var för sen, och lite lat haha! Men vet utbytesstudenter som fått ihop halva deras avgift tack vare bidrag från stipendier och fonder, inte dåligt!


Kommentarer
Postat av: Anonym

hej !:) undrar bara eftersom att du är i usa om du kunde göra en video när du pratar engelska? en vlog eller något?:)

2012-12-30 @ 23:34:56
Postat av: Anonym

hejsan :) jag har en fråga: skulle du kunna lägga upp en video/videos när du pratar engelska? :)

2012-12-31 @ 12:47:28
Postat av: Maria

Hej, tycker du att ASSE är en bra organisation? Typ stöttar dig och svarar snabbt när du kontaktar dem?

2013-01-02 @ 12:58:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0