MEN SVARA DÅ!!!

Här är svaren på era frågor som ni ställde i mitt lilla "Ställ-frågor-vad-vill-ni-läsa-om"-inlägg! Och de andra kommentarerna som jag tyckte så mycket om från det inlägget. Ni är så snälla!!!!!! ♥ Gör mig glad i lill-hjärtat!
 
Anonym
Måste bara fråga en sak som jag har börjat fundera på den senaste tiden, går man verkligen med skorna inomhus?
Haha, jag kommer ihåg innan jag åkte iväg hur det var. Om de hade skor på sig hela tiden eller inte.. För jag hatar att ha skor på mig. Dom går med skor inomhus, mycket mer än vad vi gör hemma i Sverige. Speciellt om man är hemma hos någon annan. Då tar man inte av sig skorna. Men när man är hemma gör de flesta det. Jag skulle sparka av mig dojorna även om ingen annan gjorde det. Så jag gör det. SLÄPP FOSSINGARNA(Bella tänker på dig!!!♥) LÖSA!!!
 
Anonym
jag ska åka nästa år till usa! :)
Men åh vad roligt!!! Bra val! Hoppas min blogg kan hjälpa lite på vägen!
 
Alma
Jag ska också åka nästa år! Har inga direkta frågor, men jag tycker din blogg är superbra! :)
Roligt att höra!! Och TACK så mycket! Blir ju så glad! Och om du kommer på frågor i efterhand! Fråga på :)
 
Sofia
Hej 
Jag tycker att din blogg är jättebra och det är roligt att läsa om alla de där små och stora saker som du är med om i din vardag. Naturligtvis tycker jag väl att det är särskilt intressant när du berättar om vad du gör i skolan men det är väl för att jag är lärare själv. 
Keep up the good work! 
Kram Sofia
Moster min! Roligt att du följer mitt år! Men det visste jag ju redan, hehe! Kram kram kram
 
Louise
Jag ska åka om två år :D kan du skriva lite om olikheter mellan Sverige och USA? Hade du pratat något med din familj innan du åkte? Var det scary att åka själv och hur tog din familj emot dig? Din blogg är super så kör bara på med allt möjligt ;)

Två år! Då är du som jag! Väntade länge innan jag åkte iväg. Då har du lång tid att förbereda allting och bara längta! Jag har faktiskt göra ett separat inlägg om olikheter mellan Sverige och USA. Så stay tuned! :) 
Jag fick min underbara värdfamilj i Maj, så jag hade gott om tid att mejla och ha kontakt innan jag åkte. Men det var inte förrän några dagar jag åkte iväg som jag faktiskt pratade med dom. I Skype. Min webcam ville inte fungera så dom kunde bara höra mig. Lite fail eftersom jag kommer ihåg att jag fixade till mig och så innan bara för att dom inte skulle ändra sig eller nåt.. hahah! Pinsamt jag vet. Men var så nervös att jag inte visste vad jag skulle göra! ;) Vet inte hur länge du följt min blogg, men du kan gå tillbaka i arkivet och läsa om mina förberedelser. Kommer inte riktigt ihåg hur mycket jag skrev om det.. Men ja.
När jag tänker tillbaka på min resa hit förstår jag inte hur jag faktiskt klarade av det. Jag borde ha varit så nervös, rädd och ledsen på samma gång. Men jag var bara väldig excited över att äntligen vara iväg. Så mycket som jag längtat! Och jag åkte ju tillsammans med min grupp från Explorius och stannade i New York innan jag åkte vidare till familjen här. Var inte alls rädd och nervös över att träffa dom heller. Var bara så glad över att äntligen träffa alla på flygplatsen i Raleigh. Kändes som att jag känt dom hela mitt liv när jag möttes av blommor och en stor Välkommen till USA Anna-skylt. Åh vad lycklig jag var!
TACK TACK TACK!!! sitter med ett leende av att du tycker bloggen är bra :)
 
Emmy
Jag ska antingen åka nästa år eller om två år! Det skulle vara kul att se mer video bloggar, där du har någon från usa med i videon, eller där du bara berättar om vardagen osv! :)
Jag blir så glad när jag ser att det är några som ska åka framöver! :) Hoppas min blogg kan hjälpa er som bloggar hjälpt mig inför det här!
Jag och min lillasyster Brenna började faktiskt på en video, men det blev katastrof. Men vi ska testa igen någon dag! Om någon är intresserad! 
Känner mig så awkward när jag sitter och filmar. Men det är väl ok.. haha! Vet inte om det uppskattas eller inte, men tycker det är roligt! Ska bli mer videos i framtiden från olika saker. 
 
Ellinor
Jaaaaa vi vill ha massor videobloggar!!:D och jag vill se bilder på ditt rum och hus! Saknar dig annish<3
Haha! Ellinor! Ja, en video på rum och hus kommer troligtvis snart om du har tur! Saknar dig också finis!!!♥
 
Madde
videobloggar tycker vi om, så man får se ditt saknade och vackra ansikte ;) och massor av bilder! Fortsätt bara som vanligt! :D saknar dig till tusen min älskade vän! <3
Gudarns vad jag saknar dig bästismadde! SAKNAR DIG! Love you♥
 
Kristin
Ungefär hur mycket fickpengar gör du av med? Och om man gör resor med värdfamiljen typ, betalar dem det eller får man betala det själv?
Jag har 2000 SEK i månaden, ungefär vad Explorius rekommenderade. Jag säger såhär; Jag gör verkligen inte av med allt. Inte alls. Har dock inte varit iväg och shoppat så mycket. Men det beror lite på vad man gör vissa månader. Slår vad om att när det är dags för Jul, Prom och Charity Ball , kommer mycket pengar gå åt.
Om vi tillexempel går ut och äter med familjen betalar dom för mig, för jag är A part of the family. De har även betalat de resor vi gjort än så länge. Som resan till Virginia och Busch Gardens när vi åkte med hela familjen. Och jag är så OTROLIGT tacksam för att de gör det!!! 
Jag betalar all shopping, smink, shampoo och alla sånna saker själv, för det är en självklarhet för mig. Och sen om jag är iväg och gör saker själv. Äter med kompisar, bio, teater. Allt som jag inte gör med familjen helt enkelt. :)
 
Victoria
Min dröm är att få åka. Men min mamma är inte precis positiv till de.. Men jag har en fråga! Om du far med din hostfamilj och äter ut tex betalar dom åt dig då? Liksom om ni ska fara på nöjespark eller liknande. Eller betalar du själv? Sen har ni skorna inomhus?
Det var min dröm också. Jag tror på att om man verkligen vill någonting så går det. Dreams do come true och det är viktigt att man tror på sig själv! :) De resor vi gjort med familjen än så länge har de betalat för eftersom jag är "a part of the family" vilket är så tacksamt! Jag är verkligen en del av familjen och de tar hand om mig så bra! Samma sak om vi äter ute tillsammans. Betalar allt mitt egna själv, såsom shopping och aktiviteter. Om jag vill spela någon sport, se på bio osv osv. Jag har inte skorna inomhus, men det är vanligt att man har det!
 
Caroline
Påverkas ni någonting av stormen som har dragit in över USA?
Nu är ju stormen över. Men vi påverkades ingenting. Det var mest kusten och Raleigh ligger lite längre in, ca 2 timmar från kusten, så det var ingen fara. Det var bara regnigt och ganska mycket vind. Men det var ok, med tanke på hur tillexempel New York drabbades. 
 
Isabella
Är inte North Carolina i riskzonen för orkanen Sandy? :o
Vi var i riskzonen, men drabbades inte. Som tur var!!
 
Anonym
är det sant att man måste ta hem killen till familjen innan man går ut på dejt? 
hur började du prata med dom i skolan? 
har amerikanerna i din skola någon koll om sverige? 
är det mycket fester? 
hur länge får du vara ute på kvällarna? 
vad äter du till frukost i usa? 
har/vill du gå på dejt? 
hur är amerikanerna? 
hur mycket kostade det för dig att åka? 
är det mycket basket i North carolina? 
:) GRYM BLOGG!!!!

Först och främst! TACK! :)
Jag har inte haft en kille här borta, och jag planerar inte för det heller. Så vet därför inte riktigt hur det är. Min familj är väldigt snälla och har verkligen inte många regler alls som jag märkt av. Lovar att berätta om det någongång händer under detta år! haha!
Jag började prata med folk i skolan i samband med alla klasser jag tar, också med min värdsysters vänner som visste att jag skulle komma! Dom var intresserade och är nu mina bästa vänner här borta! Jag förvånas över hur bra koll de har på Europa och även Sverige. De är smarta på min skola och jag har inte fått några galna frågor förutom "Anna, har du någonsin sett en spindel?" och "So you have a lot of trees in Sweden, right?" och varje gång någon som jag inte känner så bra frågar varför jag inte tycker det är kallt säger mina vänner "BUT SHE'S FROM SWEDEN!!!!!!!". Har inte fått den klassiska Isbjörns-frågan, haha! 
Inga "fester" som i Sverige än så länge och jag planerar inte på att gå på någon heller, vill inte bli hemskickad... Vet folk som blivit det..
Jag äter vanligtvis våfflor eller flingor med mjölk till frukost. och donuts och pancakes på helgerna. Healty.... hahah!
Det skulle vara roligt att gå på en riktig amerikansk dejt någon gång under året. Uppleva gentleman stilen liksom! Måste bara hitta en snygg kille först.. Kan bli svårt. haha!
Amerikanerna är väldigt snälla, pratglada och utåtriktade, vilket jag gillar! Inte så stelt och tråkigt som i Sverige. Man hälsar på alla och är allmänt trevliga! Tummen upp! 
Allt som allt kostar det här året runt 100 000 SEK. Sjukt mycket pengar!!! Men värt det.
Ja det är stort med basket! Jag ville börja på basket i skolan, men mejlade coachen och hon sa att det inte ens var någon idé´ att försöka, så jag dissade den planen. Dålig stil av henne, hade ingen lust längre...
Förlåt för ett lite kortfattat svar.. Hoppas det är ok! Om jag missade något, säg till! :)
 
Ellen
Vill jättegärna åka nästa eller nästnästa år, men jag tror inte jag kommer lyckas pga att det kostar så mycket. Du har tur, det är inte kul när ens dröm kommer ikläm med pengar, så jag hoppas att du uppskattar ditt år! Haha det vet jag att du gör! 
Jag gillar din blogg jättemycket, men jag undrar om du inte kan berätta hur du påverkats av Hurricane Sandy? Den skulle ju dra in även över North Carolina? 
Kram!
Tycker verkligen att du ska försöka ta dig iväg! Det finns så mycket man kan göra. Sök stipendier, skaffa sommarjobb, spara en del av barn-/studiebidraget varje månad, födelsedagspengar, julklappspengar. ALLT! Jag fick inga stipendier och var lite seg på att söka, men vet många av mina utbytesvänner som fått ihop massor av pengar genom stipendier så det går verkligen! Gå till ditt bibliotek så hjälper dom gärna :) Även om det är svårt och tufft att vara här ibland så njuter jag verkligen av varje sekund och det betyder mycket att du påminner mig om att uppskatta allt! Så tack!! :) Och TACK TACK TACK för att du gillar min blogg! Läs om hurikanen i tidigare svar!
 
Fanny
Jag ska åka som utbytesstudent till USA nästa år, längtar supermycket och det har varit en dröm för mig i flera år så det känns helt underbart att den kommer att gå i uppfyllelse! :D 
Om du får möjlighet så skulle det vara jättekul om du kunde fota lite hur det ser ut på ditt High School! :) 
Trivs du i North Carolina och i din värdfamilj? Har du/har du haft mycket hemlängtan? Börjar USA kännas som ditt hem nu? Pratas det mycket om presidentvalet nu i USA? Är det lika fantastiskt att vara utbytesstudent i USA som man hoppas och tror att det ska vara? Tänker du och drömmer du på engelska nu? 
Ganska många frågor men kände att jag bara var tvungen att fråga allt jag kom på... ^^ 
Ha ett underbart utbytesår och din blogg är superbra och fin! 
Kram
Gud vad roligt att höra att du ska åka nästa år!! Kommer ihåg för ett år sedan när jag hade allt framför mig, när jag skulle börja med alla ansökningar. Har du börjat med allt än? :) Jag lovar att jag ska bli bättre med att fota under skoldagen. Är dock väldigt stressigt under dagen med alla tider och så, och det skulle vara konstigt att ta upp kameran mitt i allt och ta kort. Men bilder kommer! Jag trics SUPERBRA hos min värdfamilj, de är bäst och jag älskar dom!! Perfekt för mig! Och NC är bra också! Lite likt Sverige med naturen och så, men mycket varmare! Jag har haft massor hemlängtan, som jag inte skriver här, men det har jag. Och jag tror inte det går att undvika. Trodde dock det skulle bli lättare än vad det faktiskt är. Första månaden var jobbigast för mig och jag saknade Sverige jättemycket. Jag tror inte man kan ha för stora förväntningar. För inget är som man tror innan man väl kommer hit och jag tror det är därför man får sån stor kulturchock. Man förväntar sig saker man sett på film och TV och det är sällan som på film. Om du har mer frågor angående det kan du mejla mig (anna-edstrom@live.se) för vill inte ta upp allt här, för det skulle bli ett för långt svar. Jag säger inte att det är dåligt. INTE ALLS. För det är super, men det är annorlunda och det är viktigt att tänka på det innan man åker iväg. Men USA är ju USA och det går inte att komma ifrån. Jag har drömt om det här så länge, och att faktiskt vara här nu är otroligt otroligt coolt, roligt och amazing! Nu efter 3 månade här, kan jag säga att USA är mitt hem och jag har kommit in i det ordentligt!
Jag tänker på engelska och svenska på samma gång och jag blandar väldigt mycket. Det är knepigt. Men jag kan säga att jag blivit bättre på engelska och blivit mycket mer flytande i språket när jag tänker tillbaka på första veckan! 
Det har varit mycket tjat om Presidentvalet och det har varit väldigt intressant och coolt att ha varit här under tiden som det pågått och så, men det är skönt att det är över nu, haha! 
Hoppas svaret var ok. Även fast det är lite osammanhängande!
Kram :)
 
Sofia
Hej jag ska åka till USA 2013 och undrar om du har några tips innan man åker iväg? typ som vad man ska tänka på när man packar mm :) 
hoppas du har det bra
Du kan gå tillbaka i arkivet och se mina förberedelser. Men om jag tänker tillbaka på packningen och ska ge tips så är det framför allt packa så lite som möjligt; du behöver inte allt du tror. Och allt väger mer än du tror. Fyllde inte hela min stora resväska och det var på gränsen till övervikt. Packa inte förpackningar av shampoo och liknande, det kan du köpa när du kommer på plats, det är mycket mycket billigare här också så det är bara onödigt att släpa runt på. Jag hade reseförpackningar av allt sånt och det räcker faktiskt längre än vad man kan tro. Och ta med mycket godis!!! Det är värt vikten! Jag lovar.
Och ha inte för höga förväntningar. Bara för att du läser massa bloggar om hur folk har det, och det är jättebra förberedelse och man blir taggad till tusen(som är hur bra som helst) så kommer inte just ditt år bli likadant.. Man vet inte hur det kommer bli, hur familjen kommer se ut, hur allt kommer gå till förrän man är på plats och upplever allt själv. Men lite mål, drömmar och förväntningar kan man få ha! Det hade jag!
 
 
Make your dreams come true! Live, explore and challenge yourself. Be fearless!


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Tjena!!!

Har nyss börjat läsa din blogg och den är grymt bra så följer den nu på bloglovin så se till att uppdatera :P
nä men har en fråga och det är att jag inte fattar hur man söker stipendier och sånt, ska man gå tll biblo och säga vaddå? Finns de nå böcker? Jag fattar nada!!

Ja, hur som helst ha det braaa!!

2012-11-16 @ 21:56:48
URL: http://fashionperspective.blogg.se
Postat av: Cecilia

Och just det du behöver inte svara men om du vill, så är det bara att mejla, svara på kommentaren eller svara i ett inlägg.
kraam, and have a nice day!!

2012-11-16 @ 21:58:42
URL: http://fashionperspective.blogg.se
Postat av: Alma

Hej! Jag ska åka som utbytesstudent till USA 13/14 och är taggad till tuuusennn!!! Men jag försöker också förbereda mig på att det inte kommer vara fantastiskt. Inte hela tiden i alla fall. Och det var inte jag som skrev den där näst sista frågan i inlägget, men jag skulle bli jätteglad om du kunde maila mig också om det och utveckla ännu mer? :) Jag har ju kompisar som är iväg nu och vi pratar om deras år men det känns bra att snacka med någon helt ny "utomstående" eller vad man ska säga.. ;) Tack!

2012-11-18 @ 14:03:35
URL: http://itaktmedhimlen.blogg.se
Postat av: Mammis

Jätteroligt att läsa alla dina fina svar! Love Mammis

2012-11-18 @ 19:45:38
Postat av: Isabella

Hej Anna! Bra blogg du driver. :) Vad har du för tips till en kommande utbytesstudent som börjar bli nervös? Jag ska åka redan nu i januari! :D

2012-11-19 @ 18:57:07
URL: http://alwaysandbelieve.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0