Ett skepp kommer lastat med SVAR!

Del 1
 
Elin
Hej Anna! Jag har följt ditt utbytesår ändå från dag 1. Varje gång du har lagt ut ett nytt inlägg blir jag super glad, för din blogg är verkligen jätte bra! Och du verkar vara en sån härlig person också. Okej nu till min frågor då. 

1.Är matten i USA svår? 
2.Var det svårt att veta vart du skulle någonstans på din första dag i skolan? 
3. Du har säkert fått den här frågan flera gånger men: Hur fick du ihop pengar till ditt år? 

Jag vill själv jätte, jätte gärna åka om något år till USA, men problemet är det finns inga pengar till det!
 Hej Elin! Vad snäll du är, det värmer :) Tack tack tack!
 
1. På mitt High School är det inte ett krav för utbytesstudenterna att ta matte. Eftersom jag inte är ett så stort fan av just matte, så valde jag inte det. Så jag kan tyvärr inte svara utifrån mina egna erfarenheter. Dock har jag hört av andra att den är jämnlik med Sveriges, om inte lättare. Det finns en hel del olika kurser att välja på, så det är nog lite blandat. Man kan nog enkelt hitta någonting som passar.
2. Visst var det lite knepigt. Min skola är ganska stor, ca 2500-3000 elever så att hitta överallt samtidigt som man måste trängas med alla i korridoren var en utmaning. Men jag hade min lilla karta med alla klassrum utmärkta, och jag hade gått runt skolan med min värdsyster och värdmamma innan så jag var bekant med området lite grann. Alla är väldigt omtänksamma om man säger att man är ny, så några visade vägen och följde mig till klassrummen första dagen!
3. I owe it all to my parents. Jag tror jag är världens tacksammaste unge just nu. Mina föräldrar har ställt upp för mig så mycket både innan och under mitt år, jag vet inte hur jag ska kunna tacka dom. Vi planerar att jag ska betala tillbaka en viss summa själv också! Jobba, jobba, jobba. Spara, spara, spara!
 
 
Louise
ÅÅh vad jag älskar din blogg!! Jag har läst den sen du åkte och du verkar vara en sån fin person!! :) 

Var det svårt att få kompisar eller var alla typ på dog hela tiden? ;) 
Kan du göra nån lista med tips till oss som ska åka som utbytisar? Den kan handla om allt möjligt! 
Annordnade explorius några träffar innan du åkte så du träffade andra utbytesstudenter? 
Har explorius några resor medan man är borta? 
Vad hade du för presenter till din familj? 
Vad gör du om du får hemlängtan och hur ofta pratar du med din familj? 
Hur kändes det när du sa hejdå till din familj på Arlanda och när du klev av planet och träffade din vfamilj? 

Det var en massa frågor haha men hoppas du kan svara på dem :D
 
Alltså ÅH vad gullig du är!!! Tack snälla du! :)  Blir ju bortskämd med era fina ord!
 
Jag hängde med min värdsysters kompisar i början, och gör det fortfarande. Jag har lunch med många av dom också så det är super! Sen har jag träffat några av mina bästa vänner i gemensamma klasser jag tar. Detta kommer säkert som en besvikelse för många men folk var verkligen inte på mig hela tiden, och jag pratar nog för de flesta utbytesstudenterna när jag säger att man får jobba för vännerna, vara den som tar första steget till att prata, ta kontakt osv. Det tar sin tid att hitta sina bättre vänner. Jag har varit här i 8 månader nu och jag trodde jag skulle få fler vänner än jag har. Att folk skulle vara mer intresserade av mig för att jag var från Sverige. Men så blev det inte. Kan vara för att jag går på en stor skola och utbytesstudenter är inte något ovanligt. Men jag är glad för de fina vänner jag har träffat och jag vet några som jag definitivt kommer ha kontakt med även efter mitt år!
 
Ja visst kan jag göra en sån lista! I ett seperat inlägg kanske? 
 
Explorius anordnade inte riktigt några träffar förutom infomötet innan vi åkte. Utan det var jag och min älskade, underbara, världens bästa, utbytesgrupp på Facebook som ordnade ihop våra träffar som vi hade tillsammans. Åh vad kul det var. Jag har träffat så många underbara vänner tack vare den gruppen (Om någon av er läser detta; I LOVE YOU! Saknar er, i sommar blir det bus och skojigheter!!)
 
Explorius sammarbetar med ett antal olika amerikanska organisationer. Jag har tillexempel ASSE och dom i sin tur anordnar med resor till bland annat California, Hawaii, East-Coast och något mer. Jag hade gärna åkt iväg på Hawaii-resan, många av mina svenskar har varit iväg och haft det helt fantastiskt. Dock kostar det något enormt med pengar...
 
Jag hade inte några extrema mängder presenter till min värdfamilj pga vikt osv. Men om jag kommer ihåg rätt så gav jag en bok om Sverige (jättefina bilder, årstiderna osv), Snö of Sweden armband till tjejerna, Orrefors glas till föräldrarna, en måttsats så jag skulle kunna baka och massvis med Marabou och lösviktsgodis. De blev glada! Man behöver inte överdriva så mycket. Det är ju tanken som räknas!
 
Tror jag skrivit en hel del om hemlängtan och sånt. I början var det viktigt att (för mig, olika för alla) aktivera sig och hålla sig upptagen, inte prata så mycket med familj hemma i Sverige.. Nu för tiden pratar jag ganska ofta med mina föräldrar just för det känns bra och är roligt. Om jag får lite hemlängtan nu för tiden så brukar jag gå på en promenad, höra av mig till en amerikansk vän, tänka på allt jag upplevt här, umgås med min värdfamilj. Ibland hjälper det också att prata med just familjen och vännerna hemma. Det beror lite på situationen. (sorry för det dåliga svaret..)
 
Det var mamma som följde med mig till Arlanda, jag hade sagt hejdå till pappa och lillebror dagen innan (för måste åka en bra bit med bil, så det fick bli så). Jag känner mig lite taskig nästan, för jag var inte alls ledsen över att åka iväg. Bara litegrann när jag kramade mamma sista gången på 10 månader.. Men jag var så extremt taggad och glad över att äntligen komma iväg, så länge som jag väntat på det här. Jag kommer också ihåg varenda liten detalj av att möta min värdfamilj och Area Rep på Raleigh flygplatsen. Jag var inte alls nerös som jag trodde att jag skulle vara. Det var som om jag känt dom länge. Var så exalterad när jag såg dom där med min Välkommen till Amerika-skylt. Blir glad bara av att tänka på det. Wow vad länge sen det känns som att det var.
 
Hoppas detta hjälpte litegrann! :)
 
 
Nu blev det massor text här.. Fortsättning följer!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0