Ett skepp kommer lastat med SVAR! del 2

Hej! din blogg är jätte bra och kul att läsa! 
Vad har varit det svåraste och jobbigaste nu under tiden när du har varit iväg? 
Jag skall själv åka iväg på ett utbytesår till USA i sommar och är väldigt nervös inför skolan.. var det svårt att hänga med i början? Pratade folk med dig i början eller fick du lixom ta det "första steget"? Kram
     Tack så mycket! hm.. Det är ganska svårt att tänka tillbaka på vad som varit jobbigt osv då jag gillar att se positivt och se vad som är bra i saker och ting. Det som varit jobbigt är väl framförallt att vara ifrån tryggheten, man slängs in i ett liv man inte har en aning om och tvingas att leva utifrån en vardag man inte är van vid. Vilket kan leda till missförstånd och hemlängtan. Du är inte här på semester, allt kommer inte vara paradis varje dag, det är vardag. Du vaknar, går till skolan, kommer hem, gör läxor, äter och sen går du och lägger dig. Det är något man måste vara beredd på. Men utifrån vardagen kommer en hel drös med bra och roliga händelser och upplevelser som du inte skulle kunnat uppleva om det inte var för det här utbytesåret. 
Ska jag vara ärlig var det svårt i början och jag var och är fortfarande den som måste ta första steget. Det kan vara svårt ibland, men förhoppningsvis kommer amerikanerna inse vilken underbar människa du är och vilja vara i din närhet. Kom bara ihåg att det är en annan kultur, allt är annorlunda, likadant när det kommer till vänner!
Jag har nu efter sisådär 7-8 månader hittar några stycken som jag kommer ha riktigt svårt att släppa taget om när det är dags att åka hem.
 
1. Hur är engelskan nu? Kan du alla slangord och så? 
2. Finns det något du har gjort under året som du skulle kunna ha gjort annorlunda? 
3. Vad saknar du mest ifrån Sverige ? ( utom familj och vänner, för det gör man ju ändå) 
4. När åker du hem igen till Sverige? Alltså jag syftar på månaden inte datumet? 
5. Kan du berätta om dina bästa vänner i Amerika? ( Alltså att du lägger upp en bild på dem och skriver en mening eller flera i ett inlägg? 
6. Vilken stat skulle du vilja besöka nu? Varför just den? Vilken stat skulle du INTE vilja besöka? Varför just den staten? 
7. Hur är det med tidskillnader i USA? Finns det överallt? Om du är i north Carolina och din kompis är i Florida är det samma tidzone då!? :) skulle vara bra att veta :) 

Du har en toppen blogg Anna!! Hoppas att du kan svara på dem frågorna :)
 
1. Jag är förundrad över hur mycket bättre min engelska blivit. Jag skulle i stort sett kunna säga att jag är flytande nu. Jag behöver inte "översätta" i huvudet nu, utan jag bara babblar på. Slangord hänger jag med på, ja. jag kan inte säga att jag använder mig utav dem, men jag vet om dem och använder på skoj ibland.
2. Jag brukar inte tänka på vad jag skulle ha kunnat göra annorlunda, för vill inte tänka tillbaka och ångra mig, jag har haft ett riktigt bra år. Något jag skulle önskat att jag vågade mig på var nog en sport. Jag valde att inte gå med i en sport eftersom jag helt enkelt inte tycker det är kul. Plus att jag sökte till musikalen och annat artistic. Min skola är inte heller så bra på sport, men ändå så var det riktigt svårt att komma med i lagen då de av någon konstig anledning inte ville ha med utbytisar och redan visste vilka de ville skulle spela. Så jag kände att det inte var värt det. Det beror helt klart på var och vilken skola man hamnar på.
3. Jag gjorde en liten lista i ett tidigare inlägg (KLICKA HÄR) där några frågade vad jag menade med "sås". Amerikanerna äter helt enkelt inte sås. Vilka torrisar.
4. Jag drar härifrån i mitten av Juni
5. Vilken superidé! Det ska jag lägga på minnet! Håll ögonen öppna :)
6. Det finns inte någon stat jag INTE vill besöka. För jag vill sätta min fot i alla 50 innan jag dör. Just nu är det väl Hawaii jag vill till helst, eftersom jag var så avis på mina svenska utbytesvänner som hade turen att åka iväg på Hawaii-resan!
7. Jag tror hela USA ligger över 3 eller 4 olika tidszoner. Eftersom jag är på östkusten och Florida ligger söder om NC så har vi samma tid. Min fina vän Annie (se hennes blogg under Länkar) spenderar sitt år i Minnesota, och vi har en timmes skillnad då hon är mer åt väst. 
 
Tack vad snäll du är, hoppas mina svar hjälpte dig!
 
Hej! Mycket bra blogg! Kul att läsa då jag också ska till USA efter sommaren! Jag är väldigt träningsintresserad när det gäller att träna på gym och äta bra och nyttig mat och därför undrar jag om det finns stort utbud av gym och om det är lätt att leva hälsosamt, om det finns mycket nyttigt? För man får iallafall för sig att allt bara är skräpmat x) haha 
mvh, Michelle

Hej på dig, kul att du ska iväg!
Jag kan säga redan nu att du kommer inte kunna äta som du är van vid. Maten är väldigt annorlunda och de flesta har väldigt olika syn på vad som är nyttigt. Jag har haft tur då min värdmamma lagar väldigt bra mat och det kommer säkert finnas möjlighet för att kunna köpa frukt och grönt osv. Var beredd på att du kanske måste betala det själv om inte din framtida värdfamilj är van att äta sånt. Gym beror ju säkert på var du hamnar, det finns en hel del gym där jag bor, antagligen eftersom det är en ganska stor stad jag bor i. Skräpmat kommer du nog äta mer än vad du planerar, det är en del av kulturen och det är intressant att se hur mycket det finns erbjudet och hur BILLIGT snabbmaten här är. Desto större ju billigare blir det ;)
 
Saaknar dig super mycket kusinvitaminen! 
Har du gått med i nån sånhär klubb? Asså typ football elr chearleading musik elr så ?? 
Hur många timmar är det skillnad i USA som i Sverige å hur lång tid tog det innan du vande dig 
 
Hej Frida!!!! Saknar dig också!
Jag gick med i en hel del klubbar i början av året men hoppade av då det inte var kul alls och mötena var bara en gång i månaden, om ens det. Nu är jag bara med i Drama club då mina acting friends är med det och de har roliga saker de gör tillsammans.
Det är 6 timmars skillnad och det tog säkert ett par dagar att vänja sig. Jag var väldigt trött och Jet-laggad haha
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0