PAKET FRÅN SVERIGE!!!

 
ÅÅÅÅÅÅH!!! Jag har fått paket från Sverige! 
I Måndags när jag och host dad satt och kollade på TV på kvällen knackade på dörren och där låg ett STORT paket. Vi trodde det var min värdpappas paket och han började läsa ppå det och kunde inte för insåg att det var på svenska. Det var till mig! Såg Postens logga och mammas handstil och signatur på det och blev helt till mig av lycka! Tror inte jag varit så glad i hela mitt liv.
Vi öppnade det och inuti låg MASSOR Marabou, lösviktsgodis, pärlsocker till chokladbollar och svenska kanelbullar och saffran (billigare i Sverige tor det eller ej) till när jag ska baka lussebullar i Jul. Ipren för det är det enda som fungerar på mig haha. Chokladkalendrar till alla barnen och min underbara, fina julkalender som jag haft sen jag var liten, som mormor gjort, i varje lucka ligger det dollarsedlar. Mamma är så pysslig!
Och för att inte glömma det bästa! Ett brev format som ett hjärta från världens bästa mamma! Som jag inte läst än för har haft så mycket att göra (skriver i ett annat inlägg), ska läsa det när jag har mycket tid.
 
TACK så mycket för allt mammis! Du är bäst bäst bäst bäst!
Som host dad sa: "She must really love you!". Jag älskar dig mamma! ♥ 
 

Happy Thanksgiving

Appetiser 
Football
Baby cousin
Let the eating begin
Gulligt
Jag och Brenna gjorde "Swedish Balls" (HAHAH internt) Smakade dock inte som i Sverige... Men de uppskattades och jag fick ge ut det Hemliga receptet (taget från Google ;))
Host cousins and siblings minus Aidan (hahah jag ser ut som en jätte...)
THE pumpkin pie!
Aidan härmar mig... haha
Sötaste hunden
BLACK FRIDAY SHOPPING!!! ♥
 
 
THANKSGIVING! Igår upplevde jag min första Thanksgiving någonsin! En högtid här borta då man ska tänka på allt det man är tacksam över.
Jag är så tacksam för så mycket! Jag är tacksam över min fina familj hemma i Sverige som alltid stöttar mig i allt jag gör, de lät mig flytta hit för ett år. Utan dom skulle jag inte vara här. Jag älskar er så mycket! TACK! Också hur bra vi har det i Sverige och hur allt fungerar. Don't take it for granted people!
Jag är tacksam över min amerikanska familj, för de öppnat sitt hem för mig och låtit mig bo här. De är min familj nu och jag är så tacksam över att vara en del av familjen! I love you ♥
 
Vi åkte till Dad's syster och hade en riktig Thanksgiving dinner. Massor olika goda maträtter. TURKEY, mashed potatoes, sweet potatos, cranberry sause, apple pie, PUMPKIN PIE. Allt man kan tänka sig.
Är fortfarande mätt haha!
Det var riktigt roligt, trevligt och spännande att uppleva en riktig amerikansk högtid som vi inte har i Sverige och jag hoppas att kunna fira den igen någongång!
 
Imorse, tidigt tidigt kom Coralee (area rep.) och hämtade upp mig och Lena (från Tyskland) och vi åkte till Southpoint, vilket är ett HUGE mall 30 minuter från där jag bor. BLACK FRIDAY!!! Alla affärer öppnar jättetidigt på morgonen och har massa rea  och great deals. De hade Urban Outfitters och jag var helt överlycklig över det för jag älskar den affären. Hittade inte så mycket rea, förutom en jacka inne på Abercombie & Fitch som det var 40% off. Värsta fin! Mamma du kommer älska den ;) Det dåliga med den affären är att den STINKER mansparfym och det sitter i kläderna där. haha! Shoppade på VS (♥♥♥) och köpte ny foundation för min var slut. De hade en hel affär med bara mitt smink. Love!!! 
När jag kom hem var jag helt död och tog en lång nap.
 
Åh jag älskar mitt liv!

MEN SVARA DÅ!!!

Här är svaren på era frågor som ni ställde i mitt lilla "Ställ-frågor-vad-vill-ni-läsa-om"-inlägg! Och de andra kommentarerna som jag tyckte så mycket om från det inlägget. Ni är så snälla!!!!!! ♥ Gör mig glad i lill-hjärtat!
 
Anonym
Måste bara fråga en sak som jag har börjat fundera på den senaste tiden, går man verkligen med skorna inomhus?
Haha, jag kommer ihåg innan jag åkte iväg hur det var. Om de hade skor på sig hela tiden eller inte.. För jag hatar att ha skor på mig. Dom går med skor inomhus, mycket mer än vad vi gör hemma i Sverige. Speciellt om man är hemma hos någon annan. Då tar man inte av sig skorna. Men när man är hemma gör de flesta det. Jag skulle sparka av mig dojorna även om ingen annan gjorde det. Så jag gör det. SLÄPP FOSSINGARNA(Bella tänker på dig!!!♥) LÖSA!!!
 
Anonym
jag ska åka nästa år till usa! :)
Men åh vad roligt!!! Bra val! Hoppas min blogg kan hjälpa lite på vägen!
 
Alma
Jag ska också åka nästa år! Har inga direkta frågor, men jag tycker din blogg är superbra! :)
Roligt att höra!! Och TACK så mycket! Blir ju så glad! Och om du kommer på frågor i efterhand! Fråga på :)
 
Sofia
Hej 
Jag tycker att din blogg är jättebra och det är roligt att läsa om alla de där små och stora saker som du är med om i din vardag. Naturligtvis tycker jag väl att det är särskilt intressant när du berättar om vad du gör i skolan men det är väl för att jag är lärare själv. 
Keep up the good work! 
Kram Sofia
Moster min! Roligt att du följer mitt år! Men det visste jag ju redan, hehe! Kram kram kram
 
Louise
Jag ska åka om två år :D kan du skriva lite om olikheter mellan Sverige och USA? Hade du pratat något med din familj innan du åkte? Var det scary att åka själv och hur tog din familj emot dig? Din blogg är super så kör bara på med allt möjligt ;)

Två år! Då är du som jag! Väntade länge innan jag åkte iväg. Då har du lång tid att förbereda allting och bara längta! Jag har faktiskt göra ett separat inlägg om olikheter mellan Sverige och USA. Så stay tuned! :) 
Jag fick min underbara värdfamilj i Maj, så jag hade gott om tid att mejla och ha kontakt innan jag åkte. Men det var inte förrän några dagar jag åkte iväg som jag faktiskt pratade med dom. I Skype. Min webcam ville inte fungera så dom kunde bara höra mig. Lite fail eftersom jag kommer ihåg att jag fixade till mig och så innan bara för att dom inte skulle ändra sig eller nåt.. hahah! Pinsamt jag vet. Men var så nervös att jag inte visste vad jag skulle göra! ;) Vet inte hur länge du följt min blogg, men du kan gå tillbaka i arkivet och läsa om mina förberedelser. Kommer inte riktigt ihåg hur mycket jag skrev om det.. Men ja.
När jag tänker tillbaka på min resa hit förstår jag inte hur jag faktiskt klarade av det. Jag borde ha varit så nervös, rädd och ledsen på samma gång. Men jag var bara väldig excited över att äntligen vara iväg. Så mycket som jag längtat! Och jag åkte ju tillsammans med min grupp från Explorius och stannade i New York innan jag åkte vidare till familjen här. Var inte alls rädd och nervös över att träffa dom heller. Var bara så glad över att äntligen träffa alla på flygplatsen i Raleigh. Kändes som att jag känt dom hela mitt liv när jag möttes av blommor och en stor Välkommen till USA Anna-skylt. Åh vad lycklig jag var!
TACK TACK TACK!!! sitter med ett leende av att du tycker bloggen är bra :)
 
Emmy
Jag ska antingen åka nästa år eller om två år! Det skulle vara kul att se mer video bloggar, där du har någon från usa med i videon, eller där du bara berättar om vardagen osv! :)
Jag blir så glad när jag ser att det är några som ska åka framöver! :) Hoppas min blogg kan hjälpa er som bloggar hjälpt mig inför det här!
Jag och min lillasyster Brenna började faktiskt på en video, men det blev katastrof. Men vi ska testa igen någon dag! Om någon är intresserad! 
Känner mig så awkward när jag sitter och filmar. Men det är väl ok.. haha! Vet inte om det uppskattas eller inte, men tycker det är roligt! Ska bli mer videos i framtiden från olika saker. 
 
Ellinor
Jaaaaa vi vill ha massor videobloggar!!:D och jag vill se bilder på ditt rum och hus! Saknar dig annish<3
Haha! Ellinor! Ja, en video på rum och hus kommer troligtvis snart om du har tur! Saknar dig också finis!!!♥
 
Madde
videobloggar tycker vi om, så man får se ditt saknade och vackra ansikte ;) och massor av bilder! Fortsätt bara som vanligt! :D saknar dig till tusen min älskade vän! <3
Gudarns vad jag saknar dig bästismadde! SAKNAR DIG! Love you♥
 
Kristin
Ungefär hur mycket fickpengar gör du av med? Och om man gör resor med värdfamiljen typ, betalar dem det eller får man betala det själv?
Jag har 2000 SEK i månaden, ungefär vad Explorius rekommenderade. Jag säger såhär; Jag gör verkligen inte av med allt. Inte alls. Har dock inte varit iväg och shoppat så mycket. Men det beror lite på vad man gör vissa månader. Slår vad om att när det är dags för Jul, Prom och Charity Ball , kommer mycket pengar gå åt.
Om vi tillexempel går ut och äter med familjen betalar dom för mig, för jag är A part of the family. De har även betalat de resor vi gjort än så länge. Som resan till Virginia och Busch Gardens när vi åkte med hela familjen. Och jag är så OTROLIGT tacksam för att de gör det!!! 
Jag betalar all shopping, smink, shampoo och alla sånna saker själv, för det är en självklarhet för mig. Och sen om jag är iväg och gör saker själv. Äter med kompisar, bio, teater. Allt som jag inte gör med familjen helt enkelt. :)
 
Victoria
Min dröm är att få åka. Men min mamma är inte precis positiv till de.. Men jag har en fråga! Om du far med din hostfamilj och äter ut tex betalar dom åt dig då? Liksom om ni ska fara på nöjespark eller liknande. Eller betalar du själv? Sen har ni skorna inomhus?
Det var min dröm också. Jag tror på att om man verkligen vill någonting så går det. Dreams do come true och det är viktigt att man tror på sig själv! :) De resor vi gjort med familjen än så länge har de betalat för eftersom jag är "a part of the family" vilket är så tacksamt! Jag är verkligen en del av familjen och de tar hand om mig så bra! Samma sak om vi äter ute tillsammans. Betalar allt mitt egna själv, såsom shopping och aktiviteter. Om jag vill spela någon sport, se på bio osv osv. Jag har inte skorna inomhus, men det är vanligt att man har det!
 
Caroline
Påverkas ni någonting av stormen som har dragit in över USA?
Nu är ju stormen över. Men vi påverkades ingenting. Det var mest kusten och Raleigh ligger lite längre in, ca 2 timmar från kusten, så det var ingen fara. Det var bara regnigt och ganska mycket vind. Men det var ok, med tanke på hur tillexempel New York drabbades. 
 
Isabella
Är inte North Carolina i riskzonen för orkanen Sandy? :o
Vi var i riskzonen, men drabbades inte. Som tur var!!
 
Anonym
är det sant att man måste ta hem killen till familjen innan man går ut på dejt? 
hur började du prata med dom i skolan? 
har amerikanerna i din skola någon koll om sverige? 
är det mycket fester? 
hur länge får du vara ute på kvällarna? 
vad äter du till frukost i usa? 
har/vill du gå på dejt? 
hur är amerikanerna? 
hur mycket kostade det för dig att åka? 
är det mycket basket i North carolina? 
:) GRYM BLOGG!!!!

Först och främst! TACK! :)
Jag har inte haft en kille här borta, och jag planerar inte för det heller. Så vet därför inte riktigt hur det är. Min familj är väldigt snälla och har verkligen inte många regler alls som jag märkt av. Lovar att berätta om det någongång händer under detta år! haha!
Jag började prata med folk i skolan i samband med alla klasser jag tar, också med min värdsysters vänner som visste att jag skulle komma! Dom var intresserade och är nu mina bästa vänner här borta! Jag förvånas över hur bra koll de har på Europa och även Sverige. De är smarta på min skola och jag har inte fått några galna frågor förutom "Anna, har du någonsin sett en spindel?" och "So you have a lot of trees in Sweden, right?" och varje gång någon som jag inte känner så bra frågar varför jag inte tycker det är kallt säger mina vänner "BUT SHE'S FROM SWEDEN!!!!!!!". Har inte fått den klassiska Isbjörns-frågan, haha! 
Inga "fester" som i Sverige än så länge och jag planerar inte på att gå på någon heller, vill inte bli hemskickad... Vet folk som blivit det..
Jag äter vanligtvis våfflor eller flingor med mjölk till frukost. och donuts och pancakes på helgerna. Healty.... hahah!
Det skulle vara roligt att gå på en riktig amerikansk dejt någon gång under året. Uppleva gentleman stilen liksom! Måste bara hitta en snygg kille först.. Kan bli svårt. haha!
Amerikanerna är väldigt snälla, pratglada och utåtriktade, vilket jag gillar! Inte så stelt och tråkigt som i Sverige. Man hälsar på alla och är allmänt trevliga! Tummen upp! 
Allt som allt kostar det här året runt 100 000 SEK. Sjukt mycket pengar!!! Men värt det.
Ja det är stort med basket! Jag ville börja på basket i skolan, men mejlade coachen och hon sa att det inte ens var någon idé´ att försöka, så jag dissade den planen. Dålig stil av henne, hade ingen lust längre...
Förlåt för ett lite kortfattat svar.. Hoppas det är ok! Om jag missade något, säg till! :)
 
Ellen
Vill jättegärna åka nästa eller nästnästa år, men jag tror inte jag kommer lyckas pga att det kostar så mycket. Du har tur, det är inte kul när ens dröm kommer ikläm med pengar, så jag hoppas att du uppskattar ditt år! Haha det vet jag att du gör! 
Jag gillar din blogg jättemycket, men jag undrar om du inte kan berätta hur du påverkats av Hurricane Sandy? Den skulle ju dra in även över North Carolina? 
Kram!
Tycker verkligen att du ska försöka ta dig iväg! Det finns så mycket man kan göra. Sök stipendier, skaffa sommarjobb, spara en del av barn-/studiebidraget varje månad, födelsedagspengar, julklappspengar. ALLT! Jag fick inga stipendier och var lite seg på att söka, men vet många av mina utbytesvänner som fått ihop massor av pengar genom stipendier så det går verkligen! Gå till ditt bibliotek så hjälper dom gärna :) Även om det är svårt och tufft att vara här ibland så njuter jag verkligen av varje sekund och det betyder mycket att du påminner mig om att uppskatta allt! Så tack!! :) Och TACK TACK TACK för att du gillar min blogg! Läs om hurikanen i tidigare svar!
 
Fanny
Jag ska åka som utbytesstudent till USA nästa år, längtar supermycket och det har varit en dröm för mig i flera år så det känns helt underbart att den kommer att gå i uppfyllelse! :D 
Om du får möjlighet så skulle det vara jättekul om du kunde fota lite hur det ser ut på ditt High School! :) 
Trivs du i North Carolina och i din värdfamilj? Har du/har du haft mycket hemlängtan? Börjar USA kännas som ditt hem nu? Pratas det mycket om presidentvalet nu i USA? Är det lika fantastiskt att vara utbytesstudent i USA som man hoppas och tror att det ska vara? Tänker du och drömmer du på engelska nu? 
Ganska många frågor men kände att jag bara var tvungen att fråga allt jag kom på... ^^ 
Ha ett underbart utbytesår och din blogg är superbra och fin! 
Kram
Gud vad roligt att höra att du ska åka nästa år!! Kommer ihåg för ett år sedan när jag hade allt framför mig, när jag skulle börja med alla ansökningar. Har du börjat med allt än? :) Jag lovar att jag ska bli bättre med att fota under skoldagen. Är dock väldigt stressigt under dagen med alla tider och så, och det skulle vara konstigt att ta upp kameran mitt i allt och ta kort. Men bilder kommer! Jag trics SUPERBRA hos min värdfamilj, de är bäst och jag älskar dom!! Perfekt för mig! Och NC är bra också! Lite likt Sverige med naturen och så, men mycket varmare! Jag har haft massor hemlängtan, som jag inte skriver här, men det har jag. Och jag tror inte det går att undvika. Trodde dock det skulle bli lättare än vad det faktiskt är. Första månaden var jobbigast för mig och jag saknade Sverige jättemycket. Jag tror inte man kan ha för stora förväntningar. För inget är som man tror innan man väl kommer hit och jag tror det är därför man får sån stor kulturchock. Man förväntar sig saker man sett på film och TV och det är sällan som på film. Om du har mer frågor angående det kan du mejla mig (anna-edstrom@live.se) för vill inte ta upp allt här, för det skulle bli ett för långt svar. Jag säger inte att det är dåligt. INTE ALLS. För det är super, men det är annorlunda och det är viktigt att tänka på det innan man åker iväg. Men USA är ju USA och det går inte att komma ifrån. Jag har drömt om det här så länge, och att faktiskt vara här nu är otroligt otroligt coolt, roligt och amazing! Nu efter 3 månade här, kan jag säga att USA är mitt hem och jag har kommit in i det ordentligt!
Jag tänker på engelska och svenska på samma gång och jag blandar väldigt mycket. Det är knepigt. Men jag kan säga att jag blivit bättre på engelska och blivit mycket mer flytande i språket när jag tänker tillbaka på första veckan! 
Det har varit mycket tjat om Presidentvalet och det har varit väldigt intressant och coolt att ha varit här under tiden som det pågått och så, men det är skönt att det är över nu, haha! 
Hoppas svaret var ok. Även fast det är lite osammanhängande!
Kram :)
 
Sofia
Hej jag ska åka till USA 2013 och undrar om du har några tips innan man åker iväg? typ som vad man ska tänka på när man packar mm :) 
hoppas du har det bra
Du kan gå tillbaka i arkivet och se mina förberedelser. Men om jag tänker tillbaka på packningen och ska ge tips så är det framför allt packa så lite som möjligt; du behöver inte allt du tror. Och allt väger mer än du tror. Fyllde inte hela min stora resväska och det var på gränsen till övervikt. Packa inte förpackningar av shampoo och liknande, det kan du köpa när du kommer på plats, det är mycket mycket billigare här också så det är bara onödigt att släpa runt på. Jag hade reseförpackningar av allt sånt och det räcker faktiskt längre än vad man kan tro. Och ta med mycket godis!!! Det är värt vikten! Jag lovar.
Och ha inte för höga förväntningar. Bara för att du läser massa bloggar om hur folk har det, och det är jättebra förberedelse och man blir taggad till tusen(som är hur bra som helst) så kommer inte just ditt år bli likadant.. Man vet inte hur det kommer bli, hur familjen kommer se ut, hur allt kommer gå till förrän man är på plats och upplever allt själv. Men lite mål, drömmar och förväntningar kan man få ha! Det hade jag!
 
 
Make your dreams come true! Live, explore and challenge yourself. Be fearless!

Det är mitt filosofera-fönster

Men jag döööör!!! hahahahah kolla stillbilden. 
 
En liten video. Being all awkward and stuff. 
Hatar att Youtube ska göra saker värre med bild och ljud, kvalitén suger... Mycket bättre innan jag laddade upp den, inget att göraåt saken. Ni får väl höja volymen om ni vill höra vad jag babblar om. Men om det inte går så gör det inget för jag säger ändå inget vettigt...haha!
Och jag säger Reese's, inte weeese's som det låter som jag säger. 
 
Skypeade med min fina klass idag tidigttidigt på morognen! Jag saknar er så otroligt mycket älsklingar! ♥

Systrar från olika världar

Sisters ♥ 
Bilderna ovan speglar väldigt bra hur vi är, hehe! *krama trädet, krama trädet*
 
Min födelsedagspresent till Brenna var en ram. I ramen låg ett brev som jag skrivit (översta bilden). Igår åkte vi (jag, Brenna, Miranda, mom Marci och Copper dog)  till en park i närheten och tog bilder. Vi försöke länge hitta ett träd att sitta i, men inget var bra. Ovan ser ni massor olika försök till bra bilder, utav vidare framgång. Många av bilderna var för ljusa pga av att min kamera var inställd fel och så. Men några fina bilder blev det i alla fall! 
 
Jag är så glad över min amerikanska familj, underbara, fina familj! Och jag har fått systrarna jag aldrig haft. 
Jag älskar er! ♥

Kanki

 
För några veckor sedan, när Granddad and Grandma Barb var här och firade Brenna som fyllde 11, åkte vi och åt på en restaurang som heter Kanki. En asiatisk restaurang där de lagar maten framför en som en show. Riktigt roligt! Det var min första gång på en sån restaurang och det utnyttjade kocken till fullo. Han skojade med mig massor, frågade om jag var redo, gav mig räkskjärtarna istället för det man kunde äta och skrämde mig till döds när han tog fram en ketchup flaska och riktade den mot mig, som tur var var det bara en fejk och "ketchupen var ett rep som kom mot mig. Trodde jag skulle dö. Det var väldigt roligt och jag tror inte jag skrattat så mycket på länge. Allt som "showen" bjöd på var väldigt imponerande och maten var god.
 
Den helgen var jättekul och det var roligt att äntligen få träffa Granddad och Grandma Barb :) Vi har haft kontakt sedan innan jag kom till USA och Granddad är min mest trogna läsare här på bloggen! HI GRANDDAD!! i miss you, hope to see you and Grandma Barb soon again!
 
 
 

Vad tycker ni?

Ok.. Så jag har börjat med svaren på frågorna jag fick! 
Frågan är om jag ska skriva ett långt inlägg med svaren eller om jag ska försöka mig på en video.. Eftersom det är ni som jag svarar skulle det vara roligt att höra era åsikter!
 
Vad tycker ni?
 
Om det är någon som har någon mer fråga eller funderingar, tips på något ni vill veta och läsa om. Skriv det till mig, det är alltid roligt att höra! Eller om någon har något roligt att berätta. LET ME KNOW! :D
 

Imorgon är det den 8:e November! Vilket betyder "International Hug An Exchange Student Day".
Hoppas på många kramar! 

A day off

 
 
Idag är det Election Day här i AmerikaT. Det betyder för er som inte vet att de just idag röstar för vilken kandidat de vill ska bli president de kommande 4 åren. Jag vet nästan ingenting om amerikansk politik och de debatter jag försökt titta på på TV har jag inte förstått något av. De bara skyller på varandra så jag kan sammanfatta det jag förstår och vad som är amerikansk politik för mig i videoklippet ovanför. haha!
Vi har i alla fall ledigt från skolan idag i och med valet för min skola används som en plats man kan rösta på. Ganska skönt om man säger så. Speciellt för en lost liten svensk som inte förstår. Min Twitter och Facebook spammas konstant med "Vote Obama"! Alla mina vänner gillar Obama, och jag tror det är bra! Jag har själv en Obama-sticker jag fick av en snäll farbror at The Fair. 
Det har varit väldigt kaotiskt här borta inför det här valet, så det ska bli skönt att slippa, även om det varit coolt att se hur allt går till här borta. Mitt neighborhood gillar Romney, de har skyltar överallt så att se en av våra grannar sätta upp en Obama skylt i sin trädgård var modigt. Jag och min värdsyster diggar dom! Varje gång vi går förbi deras hus säger vi något i stil med "WOHO GOOD JOB PEOPLE" "Go Obama" "I love you neighbor"! För hon gillar Obama. 
 
Nu ska jag göra min US History läxa. Åh vad tråkigt. Men jag vill ju inte få F (läs jag har F), jag vill ju inte åka hem så bara att jobba på. Mr. Gates kommer ge mig ett C vilket fall för han är snäll och vill inte att jag åker hem. haha! ;)
 
Hade en Skype date med fina Annie imorse också! Barndomsvännen! Hon är också i USA det här året vilket är jättekul! Vi har gått på samma skola hela livet och nu på gymnasiet är vi båda här på utbytesår.! Det var superkul! Vi hade mycket att prata om och diskutera, hur allt är, vad som skiljer sig åt, ALLT!
 
Följ hennes bra blogg om livet i Minnesota HÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!! :D Hennes blogg är grym! Jag tror jag är hennes mest trogna läsare, haha!

En dröm som inte var sann

Jag är inte en person som drömmer om nätterna. Det är kanske därför jag kommer ihåg allt så tydligt när jag väl har en dröm eller mardröm.
För några dagar sedan vaknade jag upp helt förvirrad. Ni vet när man vaknar helt plötsligt, hoppar ur sängen i panik. 
Jag hade drömt att jag var inne på mina sista dagar här borta i Raleigh,NC,USA. Jag hade panik. För jag kom inte ihåg någonting jag hade gjort under året. Jag hade inte gjort någonting, jag hade inte hunnit med något av de sakerna vi planerat och de sakerna jag så gärna ville göra. 
Jag hade bara suttit hemma, och helt plötsligt var året slut. Jag hade inte börjat packa, jag hade ingenting att ta med mig hem och jag försökte att hinna med allt jag missat under hela året på bara några dagar. Så stressad. Försökte åka runt till alla kompisar här, göra allt. Vad skulle jag säga till alla hemma i Sverige? Jag var helt förkrossad. Jag var inte redo att sätta mig på planet hem. Vad hade jag gjort?
 
Som tur var vaknade jag och efter någon minut insåg jag att det bara var en dröm. En väldigt jobbig dröm. Det var som en väckarklocka för mig. Jag tänkte på den hela dagen lång. Vad jag hunnit med under det här två månaderna som jag varit här. Och vad jag faktiskt vill uppnå med resten av mitt utbytesår. Jag är också en person som har svårt att leva i nuet. Jag måste alltid tänka "vad ska jag göra sen?"... när jag gick i ettan på gymnasiet fokuserade jag inte på det, utan allt jag tänkte på det här året, vad som skulle hända och hur allt skulle bli. Nu när jag är här.. som jag så länge velat, kan jag inte låta bli att fundera över vad jag vill göra efter, när jag kommer tillbaka till Sverige. Vad mitt nästa mål ska vara. Det är inte bra. Det var också en sak jag tänkte på under den dagen.
 
Många som läser min blogg, mina vänner tror att jag lever som i en Hollywoodfilm. Att allt är helt perfekt, att jag reser runt i hela USA, har tusentals vänner och att High School är det bästa som finns. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Att det är paradiset på jorden. För det är inte sant!
 
Det här är min dröm. Jag har velat göra det här i flera år. Och nu är jag äntligen här. Jag visste vad jag gav mig in på. Och jag visste att det inte skulle vara som i filmerna vi ser. För filmer är inte verklighet. 
Jag har det SUPERBRA här! Jag har en underbar värdfamilj, som jag nu kan kalla min Familj. Jag känner mig som hemma här. Jag har vänner här som jag kan göra saker med. Jag går på High School. Det är coolt! Men det är inte som man tänker sig innan man kommer hit. Allting är väldigt annorlunda. Jag vet folk som har blivit chockade över hur annorlunda det är, som har blivit besvikna över hur det är. Jag har inte haft dom problemen. För jag förväntade mig ingenting. Jag förväntade mig inte att jag skulle hamna i ett liv som i en Hollywoodfilm i Beverly Hills. 
Det är ett vardagsliv jag lever. Som i Sverige fast i USA, hos en amerikansk familj. Jag älskar min familj här och har det superbra! Men det betyder inte att jag inte har det svårt ibland, att allting hela tiden är perfekt. Jag har dåliga dagar. Dagar då jag bara vill ligga kvar i sängen och aldrig vakna igen. Dagar då jag frågar mig själv vad jag faktiskt gör här. Varför jag lämnade hela min trygghet och liv hemma i Sverige. För det är svårt att flytta från sin familj och vänner när man är så pass ung. Att anpassa sig till en annan kultur, språk och levnadsätt. Att inte kunna uttrycka sig som man vill för man inte vet vissa ord.
Jag har haft otrolig hemlängtan. Många gånger. Och jag har lärt mig att det är ok. Det är inte så konstigt. Man är helt ensam. Och det har gjort mig starkare. 
 
Man måste också göra något åt saken. Man kan inte bara sitta och tycka synd om sig själv, för om du inte trivs, eller om du har det svårt i skolan, om det känns som att ingen vill vara med dig, om du inte har något att göra efter skolan. Då måste du ta saken i egna händer. Och det är det som jag upptäckte med drömmen jag hade. För jag har kännt exakt det jag nyss beskrev. Min dröm fick mig att inse mer än jag gjorde innan, att jag är den som måste hitta på saker, jag måste fråga folk i skolan om dom vill göra saker med mig. Det är Jag som måste se till att mitt år här blir minnesfullt och händelserikt. Ingen annan. För det här är mitt år. 
Jag måste se till att jag i slutet av mitt år, när jag bara har några dagar kvar här, kan titta tillbaka och minnas alla saker jag gjort, alla saker jag planerat och alla vänner jag skaffat. Inte som i min dröm, då jag inte kom ihåg något, inte hade gjort något, inte var redo att åka hem. 
Jag ska kunna komma ihåg allt roligt, underbart, svårt, annorlunda jag gått igenom under året.
I Juni.. då ska jag vara redo att åka hem.
 
Ta vara på tiden, lev i nuet, tänk på vad jag gör här, låt nästa dröm vara tills jag är klar med det här,
Startar NU!
 

It's a Skeleton

 
Med hjälp av en liqiud eyeliner, en stor mängd svart ögonskugga och en timme framför badrumsspegeln lyckades jag skapa min Halloween-look. All by myself! 
 
I worked that skeleton face!
Vad tycker ni om min döskalle?

Carving Pumpkins & Trick or Treat

          
           
 
           
 
HALLOWEEN!!! 
 
Åh som jag längtat till den här dagen! Mer Amerikasnkt kan det nästan inte bli. Vi hade ledigt från skolan, vi låtsas att det är för att det är Halloween, men egentligen var det pga att 1st Quarter är slut samma dag (!!!! tiden går för fort) och det var Teacher Word day (studiedag). 
På dagen åkte vi och köpte pumpor och carv them ute på gräsmattan.. Det var roligt! Har inte gjort det innan, bara något år för jättelängesen, och då var det mamma som gjorde allt, haha! Så det var kul att göra en! Min pumpa är den glada. ;)
 
Mina händer stank pumba hela dagen och kvällen sen, hur mycket jag än tvättade dom. Men det var det värt!
 
På kvällen och efter en timme framför min badrumsspegel var jag klar för en kväll ute i the neighborhood med min lillasyster och vi gick Trick or Treat. Mycket godis fick vi ihop som jag i skrivande stund sitter och äter. Kommer få ont i magen, men det är det värt.
Älskar att ameikanerna går all in i alla deras högtider! Många hus var utsmyckade med massor läskiga dekorationer, spinderväv och pumpor. Glada vuxna stod ute med bord fyllda av olika sötsaker, bonfires, utklädda med filtar runt sig och önskade alla "Happy Halloween".
 
Åh det var hur kul som helst! Jag var ett skelett. Ska visa hur jag såg ut i nästa inlägg!
 
 
RSS 2.0