Q&A

Om ni har några frågor eller andra funderingar, kanske lite Jag-vill-läsa-om-det-här tips. Kommentera det i det här inlägget så ska jag svara så utförligt jag bara kan!
 
Vet att bloggen blivit lite lidande på grund av min dator insident. Har haft lite svårt att börja skriva igen. Så om ni som är inne här varje dag och (förhoppningsvis hahah) väntar på att jag ska uppdatera bättre, skulle kunna berätta för lilla mig vad just ni vill läsa om, ställa frågor som ni har eller bara vill berätta hur otroligt underbar och fantastisk jag är. Tack, jag älskar er!
 
Som jag förstod det, gillade många min videoblogg jag försökte mig på för några veckor sedan. Vill ni ha mer sånt? Vem vet, jag kanske kan svara på eventuella frågor i en video?
 
Min blogg är ju i största del till för mig att skriva av mig om vad jag sysslar med här borta, så jag ska kunna se tillbaka efter det här och komma ihåg. Men också för er som kollar in och läser. 
Jag kommer ihåg när jag skulle åka iväg på det här äventyret och jag kommenterade som en galning på mina favoritutbytesbloggar.. Är det någon som läser min blogg som väldigt gärna vill åka iväg nästa år eller planerar att åka i framtiden? Eller som helt enkelt har det som en dröm? Precis som jag en gång i tiden hade. 
 
Berätta för mig! :)
 
Klara färdiga GÅ!
 

En gigantisk majs labyrint

Vi har också varit och gått en så kallad Corn Maze! Det är i stort sett en labyrint som är på ett stort majs-fält. Det finns många runt om på dom amerikanska gårdarna och det är väldigt roligt! Man går i grupper genom labyrinten och man ska hitta olika stationer och stämpla ett kort. När man hittat alla stationer ska man försöka ta sig ut. Det var ganska svårt och jag tror det tog oss 2 timmar. Vi var uppdelade tjejer och killar. Alltså jag, Miranda, Brenna och Marci i ett "lag" och Tom och Aidan i det andra. Vi hade problem med att hitta den sista stämpeln och därmed förlorade vi.. Annars var vi väldigt jämna och det var kul!
 
Bilder från host mom's kamera:
 

Söndags-frukost på Waffle House

 
Söndag betyder Söndags-frukost och förra veckan åkte vi till The Waffle House på morgonen. ÅÅÅH det var så amerikanskt! Som man ser på film, Diner liksom! Röda sitsar på stolarna och man satt i bås. En stor meny på bordet och en Jukebox man kunde välja musik som spelades. Vi åt våfflor med chockolate ship som var hur goda som helst! 
Ni kanske undrar vad den gula geggan är? Jo det ska jag jag berätta. Det heter Grits och är SUPER Southern. Vet inte riktigt vad det är.. Fick smaka av mom och.. nja.. inte min favorit, haha!
 
Jag älskar min amerikanska familj! ♥

It's a "Team Coralee" meeting

1. Coralee och William 2. Sarah 3. Lena 4. En äkta amerikansk pizza ;)  5. Hela gänget minus Josephine och Anastasiya. 6. Cary Teater 7. Goodberry's ♥ 8. Lena och Josephine, Anastasiya på kanten till vänster
 
 
Förra helgen, Lördag, träffades alla utbytesstudenter som har Coralee som area rep. Två av oss utbytesstudenter hade en play som vi skulle gå och se, för att support dom. Coralee. jag, Sarah från Frankrike, William och Lena från Tyskland samt Sarahs värdfamilj träffades i Cary, som är en lite mindre stad/förort till Raleigh där jag bor.. Vi åt amerikansk fettopizza och pratade om massor olika saker! Det är roligt att träffa dom, för vi går igenom samma saker och det är roligt att kunna diskutera saker som inte våra amerikanska vänner förstår sig på, såsom kulturchock, konstiga vanor som vi inte är vana vid osv. Vi hade riktigt roligt och Coralee är så förstående och rolig! 
Vi åkte vidare till Teatern och såg på Josephines (Tyskland) och Anastasiyas (Ukraina) play. Det var kul att se! 
Allihopa åkte till Goodberry's, frozen crustard, glass. Mitt favoritställe! Har varit där en gång innan. Man väljer en glassmak och vad man vill att dom ska blanda i. Jag åt choklad med brownies i. YUM!

Shopping och Yogen Früz

 
En fredag efter skolan åkte jag och min tyska utbytesstudent bästis till Crabtree och shoppade, åt mat och frozen yougurt till efterrätt. Det var hur kul som helst! Älskar henne! Hon är min bästa vän här borta och det är skönt att ha någon som går igenom samma sak som en själv som man kan prata med om allt och som tycker allt är lika coolt, roligt, jobbigt, svårt, annorlunda och helt underbart som jag tycker!
 
Frozen yogurt är något utav det godaste jag ätit. Här borta i alla fall! Det är som mjukglass, men det är gjort på yogurt, vilket är nyttigare, lättare och lite friskare än vanlig glass. Jag älskar det! Det finns oftast massor olika smaker att välja mellan, och om man vill kan man blanda två smaker i en "Swirl". Man tar en bägare och fyller på med hur mycket man vill och sedan finns det en stor disk med olika toppings. Sen betalar man i kassan, så mycket som det väger. Inte det billigaste jag varit med om, men det kan bero på att jag alltid tar för mycket. Det är så gott och man proppar alltid på allt som finns för jag kan aldrig bestämma mig, haha! 
Men det är så värt det!!! 

"Did you know there is a Cinnamon bun day in Sweden?"

 
Den 4 oktober var det Kanelbullens dag i Sverige och när jag berättade det för min familj här borta möttes jag av kommentarer som: "Are you kidding me?" "But WHY?" "I want to move to Sweden now!". Min host mom åkte till mataffären och köpte kanelbullar á la american style. Dom är supergoda! GIGANTISKA! Så kvällen spenderades tillsammans framför en Tv-serie och Cinnamon buns! Yum!
Det finns en kedja i shoppingcentret närmast vårat hus som heter Cinnabon som säljer amerikanska bullar. Hur goda som helst, inte alls lika svenska kanelbullar, men ändå otroliga!
 
 

Powder Puff Football

 
Ni som känner mig. Vänner och familj.. Vet att jag är den minst atletiska personen som finns. Ni kommer säkert bli förvånade och skratta när jag säger att jag, efter Pep Rallyt på homecoming deltog i skolans Powder Puff game. 
Powder Puff är Amerikansk Football för tjejer. Inget seriöst, utan på skoj på homecoming. Årskurserna spelade mot varandra i en turnering. Flera veckor innan Spirit Week hade skolans "nyhetsprogram", som sänds varje morgon i början av 2nd period, pratat om Powder Puff och att de ville att så många som möjligt skulle anmäla sig. Och jag tänkte "Varför inte?" Jag är ju här för att utmana mig själv och uppleva allt amerikanskt. Och Football är ju amerikanskt, så jag gick på Interest Meeting och köpte en T-shirt, och vips var jag med i Juniors-laget. 
Vi hade en practice veckan innan, som var 1,5 timme lång. Vi fick lära oss the basics och våra coacher (killarna från det riktiga football-laget ;) ) bestämde vilken position vi skulle ha. Jag blev "Saftey", som står längst bak och försöker blockera de andra. Det är därför jag bara står i bakgrunden och springer efter en på bilderna. 
 
Jag hade jättekul och jag är glad att jag faktiskt anmälde mig och utmanade mig själv! 
And guess what? WE WON THE WHOLE THING!!! Hela turneringen! GO JUNIORS!

Spirit week

 
Spirit week och Homecoming var den bästa veckan i skolan än så länge! Så otroligt roligt! Vet inte hur många av er som vet vad det är.. Antar att ni som funderar på att åka iväg som utbytesstudenter i framtiden redan tagit reda på det. Men tänkte förklara lite för er som inte har en aning om vad det innebär.
 
Under en vecka så taggar hela skolan till fredagen då det är Homecoming game. Amerikansk football. Och varje vecka har ett tema och man klär ut sig till de olika temadagarna, vilket var superkul! På fredagen är det oftast skolfärgerna som gäller. Man klär sig i skolans färger för att support the team som ska spela på kvällen.
haha jag är så dålig på att förklara saker...
 
Våra teman under Spirit week var:
 
Måndag: PJ day. Pyjamas dag, ha din pyjamas i skolan "Du kan gå direkt från sängen till skolan". Jag hade inte min pyjamas i skolan. Dels för att jag glömde att det var den veckan vi skulle klä ut oss och dels för att jag inte sover i en pyjamas.. alltså inte school appropriate att gå till skolan i shorts och linne eller en over size t-shirt.
Tisdag: Nerd day. haha åh det var så roligt! Jag och mina kompisar gick in för det och jag och Miranda rotade runt i allas garderober för att hitta en nerd outfit. Såg väl helt ok ut! Roligt var det i alla fall!
Onsdag: Wacky Tacky Twin day. Klä dig likadant som din kompis, men wacky tacky, alltså kläder som inte matchar, massa färger och annat roligt. Jag och min kompis Maddie skulle klä oss likadant, men vi hittade inget som var tillräckligt wacky tacky, så det blev inget..
Torsdag: Celebrity day. Var en kändis för en dag. Skulle vara Mean Girls med mitt gäng, men de glömde kläderna jag skulle låna så ja... hahah
Fredag: School spirit day. GREEN AND GOLD. Hade min Eagle Club T-shirt. Den här dagen var den roligaste! Alla lektioner var endast 30 min och på eftermiddagen var det the parade, hela skolan gick en parad runt skolan och området runt omkring och sen var det The Pep Rally. ÅÅÅH det var sååååå roligt! Hela skolan var samlad i the Stadium (the football field) och alla var så glada och taggade, vi fick se the Marching Band som är helt galet bra! Det är skolans stolthet. Min skola suger på sport, det är en Arts school, så teater, band, dans och arts är det vi är bra på. Så det är the marching band alla vill se, istället för football laget. Cheerleaders dansade till bandet och det var lite battles mellan de olika årskurserna. 
 
Nerd day:
 
GREEN AND GOLD:

Jag och Charlotte, från Tyskland. En av mina bästa vänner här borta!

JAG ÄR TILLBAKA!!!

Min dator är ÄNTLIGEN fixad!
Det var hårddisken som hade slutat fungera.. antagligen så var det något med den innan jag köpte den.. Vi vet inte. "You got a lemon" som host dad sa. Vi lämnade in den till The Apple Store här i stan och jag fick den lagad gratis. Dock skulle dom vara tvungna att rensa allt. Vilket skulle innebära att alla mina bilder jag har och allt annat skulle gå förlorat. Så vi lämnade in datorn på ett annat ställe innan för att få en backup, för självklart hade jag inte sparat allt på ett annat ställe också, utan bara på datorn. Det kostade mig $120. Men jag antar att det är värt alla minnen och bilder jag har härifrån. Som aldrig kommer komma tillbaka. 
 
Nu är jag back on track! Jag har så mycket att berätta. Vet inte riktigt hur jag ska göra, men det löser väl sig.
Det är roligt att se att ni inte har lämnat mig och att ni fortfarande tittar in dagligen, även om bloggen stått tom i över 1,5-2 (??) veckor.
 
Lite av allt jag gjort under tiden som jag varit utan dator är:
  • HOMECOMING!!! världens bästa vecka!
  • Shopping, amerikansk snabbmat, FROZEN YOGURT
  • Waffle House
  • Corn Maze
  • Träff med "Team Coralee"
  • Kanelbullens dag
  • Spenderat massa tid med min underbara family
  • Levt livet
 
Kommer nog skriva seperata inlägg de olika sakerna jag gjort! Sen är jag tillbaka som vanligt igen. Håll utkik!
 
Vet att ni saknat mig
 

Datorproblem

Min laptop fungerar inte.. Den vill inte starta, utan när man sätter på den så laddar den och stannar så utan att gå vidare. Det är en liten rund grej på skärmen som snurrar runt runt och laddar.. Den har varit så hela veckan men har alltid startat igång igen efter ett tag.. Men nu har den frusit. Jag behöver min dator... Vi har försökt massor saker här hemma.. Men ingenting fungerar. Host dad och jag har nästan bestämt oss för att åka med den till the Apple Store och låta dom kolla på den.

Det suger. Det är därför bloggen stått tom. Förhoppningsvis kommer den bli som normal snart igen. Min älskligsdator.

Dumma Mac.. Dumma Apple.
Äppelskrutt!

Nu vet ni i alla fall varför min blogg är sämst at the moment!

See you later!

Sorry för rörigt inlägg och dåligt förklarat, haha!

Skicka brev och paket till lilla mig!

Åhhhhh Anna saknar dig så mycket!!! Hur skickar man saker till dig dååå? :DDD hahah
 

Haha jag fick den här kommentaren av en saknad Carro! 
Helt ärligt: Om det är någon som vill skicka något till mig på andra sidan pölen så är det bara att skicka ett mejl (anna-edstrom@live.se) eller kommentera här så skickar jag adressen!

Marabou, Svenskt lösvisktsgodis, fan-och kärleksbrev sitter ju aldrig fel! 
 
Jag kommer älska dig förevigt! 

 

 

62c97fbbac_88310691_u_large.gif

 

 

The dentist var min favorit

 
 
En spontan trip to the mall med tysk utbytesstudent med samma area rep, mat på Chick-Fil-A, Victoria's Secret (Jag ÄLSKAR det stället), hemlagade mini-donuts i donutmaker, Little shop of Horrors teater, 3 cookies för 2 dollars, Skype med en bebo-vän, massa god mat made by host mom och mycket skratt, browniebak och inhandlad dagbok. Det är det jag gjort den här helgen.

Jag har det helt ok (läs: superbra) här med andra ord!
RSS 2.0