IDAG SMÄLLER DET!

     
 
Bilder från min Instagram @annaedstrom
 
Dagen som jag och många från skolan har väntat på är äntligen här!!! PROM! 
Jag har precis tagit en dusch, fixat mig iordning lite grann och ätit lunch. Klockan 15 ska jag och Miranda iväg och fixa naglarna och klockan 17 har vi tid hos frisören för att få håret fint. Jag är extremt exalterad över dagen och kvällen/natten. Planer för bilder, middag, självaste Prom och någonting efter förhoppningsvis.
 
Klänningen hämtade jag ut hos sömmerskan igår, hon fixade till längden lite vilket verkligen behövdes, även fast jag har höga klackar. Lite sneak peak på klänningen och skorna ovan. 
 
Tycker vi alla kan hålla tummarna för att det kommer bli riktigt kul och att det är som vi föreställer oss, som i filmerna! Bilder och text kommer så småningom förhoppningsvis.
 
Nu ska jag se till att njuuuuuuuta ♥ GO ENLOE EAGLES!
 

Spring Break - Disney World: Animal Kingdom

Do you ever feel like a plastic bag..?               (Herre, vilka hamsterkinder jag hade på den bilden hahah... vaaa)
 
Det underbara Floridavädret hade bestämt sig för att inte dyka upp dagen då vi var i Animal Kingdom. Gjorde inte så mycket, för att se det positivt så lade det till lite extra regnskogskänsla (och extremt oattraktivt utseende a la Anna). Som namnet på parken lyder så var denna park tema Djur och också asiatiska och afrikanska länder där alla häftiga djur lever. Safari och en galen Mount Everest berg-och-dalbana var favoriterna. Hann även med Hitta Nemo musikal som var helt ok och gullig! Mount Everest berget var helt fake då det inte finns berg i Florida, men det var stört coolt och såg väldigt äkta ut! Det som man såg först när man gick igenom portarna var The Tree of Life, ni vet trädet i Lejonkungen? Fick dock ingen bild på det av någon okänd anledning. Men var på en "show" INUTI, supercoolt!
 
Fick lite Disney-shopping gjort också, vilket jag var extremt exalterad över! Skulle lätt kunna köpa bara påsen, jag menar, KOLLA BARA PÅ HUR PERFEKT DEN ÄR! ;)
 

Starbucks-söndag

    
 
Hade en chill gårdag. Spenderades på bästa möjliga söndagssätt, nämligen på Starbucks med min American bestie! Umgicks och snackade strunt. Jag fick 25 dollar presentkort på Starbucks när jag fyllde år av mina värdföräldrar, så jag är alltid där när jag får chansen! Saknar min peppermint mocha och alla andra flavors från julen, men nu när det är varmt och vår/sommar så blir det frappé som den it-girl jag är ;)
 
Hjälpte till och välja tux för PROM till Patrick-bestie också, tillsammans med hans mamma (hon är awesome). Jag och Patrick är världens bästa friend dates för prom, vi kommer helt klart vara snyggast där! Valde den klassiska looken framför färgglatt till honom och det kommer nog bli super!
 
 

Cameron Village and tornado watch

 
Vi hade early release i fredags, vilket betyder att hela skoldagen är kortare och alla periods bara 25 minuter istället för 45. Både väldigt skönt och onödigt på samma gång. I de flesta av mina klasser sitter vi bara och väntar ut tiden eftersom vi inte hinner börja på något/byta om för Whole Body Wellness. Lite onödigt att vara där då. De skulle egentligen bara kunna låta oss ha en dag ledigt... men men, det är kul för då kan vi sitta och prata och så.
 
Jag följde med min German bestie hem och vi gick ner till Cameron Village, så gulligt ställe, med butiker och glassbarer. Glömde helt bort kameran så inga bilder därifrån, men jag ska dit snart igen troligen nästa vecka eller så (ny månad, herreguuuud) och shoppa. Första gången jag var där faktiskt, blev helt förälskad i en av butikerna, påminde om Sverige och hur vi har det, gator med affärerna längs vägen. Saknat det lite grann. Här är det ju bara malls med gigantiska department stores som gäller. Lite overwhelming sometimes (Men underbart på samma gång). Vi var på jakt efter en RedBox för att hyra filmer. Skulle kunna beskriva det som en läskautomat fast med filmer.. Vi gick helt fel och hamnade på NC State's campus, haha! Väldigt häftigt dock! 
Hittade en movie store istället, men för att hyra var man tvungen att ha körkort, creditcard och skriva upp sig som medlem, så det slutade med att vi bara Buy 1 get 1 for free. 
 
Promenerade vidare till Mellow Mushroom, bästa pizzarestaurangen här! När vi står där och väntar på att få maten så ser vi hur himlen blir helt svart av moln och världens storm slår till, jag hatar thunder storms så jag var helt vettskrämd, vi åker hem, himlen öppnar sig, helt dygnsura, springer in samtidigt som VÄRLDENS STÖRSTA blixt och thunder är över oss, det är tornado watch på tvn och jag trodde vi skulle dö, haha! Men det gick som tur var över senare på kvällen och dagen efter var superfin! Gick på promenad genom the neighborhood, det var så himla fint där, alla hus var olika och jag hittade ett hus jag blev typ kär i. Sånt ska jag ha när jag blir stor ;)
Charlotte gör även en scrapbook som vi pysslade lite med. En sida med bara oss på, allt konstigt vi sagt och upplevt under året so far! Love her♥
 

Ett skepp kommer lastat med SVAR!

Del 1
 
Elin
Hej Anna! Jag har följt ditt utbytesår ändå från dag 1. Varje gång du har lagt ut ett nytt inlägg blir jag super glad, för din blogg är verkligen jätte bra! Och du verkar vara en sån härlig person också. Okej nu till min frågor då. 

1.Är matten i USA svår? 
2.Var det svårt att veta vart du skulle någonstans på din första dag i skolan? 
3. Du har säkert fått den här frågan flera gånger men: Hur fick du ihop pengar till ditt år? 

Jag vill själv jätte, jätte gärna åka om något år till USA, men problemet är det finns inga pengar till det!
 Hej Elin! Vad snäll du är, det värmer :) Tack tack tack!
 
1. På mitt High School är det inte ett krav för utbytesstudenterna att ta matte. Eftersom jag inte är ett så stort fan av just matte, så valde jag inte det. Så jag kan tyvärr inte svara utifrån mina egna erfarenheter. Dock har jag hört av andra att den är jämnlik med Sveriges, om inte lättare. Det finns en hel del olika kurser att välja på, så det är nog lite blandat. Man kan nog enkelt hitta någonting som passar.
2. Visst var det lite knepigt. Min skola är ganska stor, ca 2500-3000 elever så att hitta överallt samtidigt som man måste trängas med alla i korridoren var en utmaning. Men jag hade min lilla karta med alla klassrum utmärkta, och jag hade gått runt skolan med min värdsyster och värdmamma innan så jag var bekant med området lite grann. Alla är väldigt omtänksamma om man säger att man är ny, så några visade vägen och följde mig till klassrummen första dagen!
3. I owe it all to my parents. Jag tror jag är världens tacksammaste unge just nu. Mina föräldrar har ställt upp för mig så mycket både innan och under mitt år, jag vet inte hur jag ska kunna tacka dom. Vi planerar att jag ska betala tillbaka en viss summa själv också! Jobba, jobba, jobba. Spara, spara, spara!
 
 
Louise
ÅÅh vad jag älskar din blogg!! Jag har läst den sen du åkte och du verkar vara en sån fin person!! :) 

Var det svårt att få kompisar eller var alla typ på dog hela tiden? ;) 
Kan du göra nån lista med tips till oss som ska åka som utbytisar? Den kan handla om allt möjligt! 
Annordnade explorius några träffar innan du åkte så du träffade andra utbytesstudenter? 
Har explorius några resor medan man är borta? 
Vad hade du för presenter till din familj? 
Vad gör du om du får hemlängtan och hur ofta pratar du med din familj? 
Hur kändes det när du sa hejdå till din familj på Arlanda och när du klev av planet och träffade din vfamilj? 

Det var en massa frågor haha men hoppas du kan svara på dem :D
 
Alltså ÅH vad gullig du är!!! Tack snälla du! :)  Blir ju bortskämd med era fina ord!
 
Jag hängde med min värdsysters kompisar i början, och gör det fortfarande. Jag har lunch med många av dom också så det är super! Sen har jag träffat några av mina bästa vänner i gemensamma klasser jag tar. Detta kommer säkert som en besvikelse för många men folk var verkligen inte på mig hela tiden, och jag pratar nog för de flesta utbytesstudenterna när jag säger att man får jobba för vännerna, vara den som tar första steget till att prata, ta kontakt osv. Det tar sin tid att hitta sina bättre vänner. Jag har varit här i 8 månader nu och jag trodde jag skulle få fler vänner än jag har. Att folk skulle vara mer intresserade av mig för att jag var från Sverige. Men så blev det inte. Kan vara för att jag går på en stor skola och utbytesstudenter är inte något ovanligt. Men jag är glad för de fina vänner jag har träffat och jag vet några som jag definitivt kommer ha kontakt med även efter mitt år!
 
Ja visst kan jag göra en sån lista! I ett seperat inlägg kanske? 
 
Explorius anordnade inte riktigt några träffar förutom infomötet innan vi åkte. Utan det var jag och min älskade, underbara, världens bästa, utbytesgrupp på Facebook som ordnade ihop våra träffar som vi hade tillsammans. Åh vad kul det var. Jag har träffat så många underbara vänner tack vare den gruppen (Om någon av er läser detta; I LOVE YOU! Saknar er, i sommar blir det bus och skojigheter!!)
 
Explorius sammarbetar med ett antal olika amerikanska organisationer. Jag har tillexempel ASSE och dom i sin tur anordnar med resor till bland annat California, Hawaii, East-Coast och något mer. Jag hade gärna åkt iväg på Hawaii-resan, många av mina svenskar har varit iväg och haft det helt fantastiskt. Dock kostar det något enormt med pengar...
 
Jag hade inte några extrema mängder presenter till min värdfamilj pga vikt osv. Men om jag kommer ihåg rätt så gav jag en bok om Sverige (jättefina bilder, årstiderna osv), Snö of Sweden armband till tjejerna, Orrefors glas till föräldrarna, en måttsats så jag skulle kunna baka och massvis med Marabou och lösviktsgodis. De blev glada! Man behöver inte överdriva så mycket. Det är ju tanken som räknas!
 
Tror jag skrivit en hel del om hemlängtan och sånt. I början var det viktigt att (för mig, olika för alla) aktivera sig och hålla sig upptagen, inte prata så mycket med familj hemma i Sverige.. Nu för tiden pratar jag ganska ofta med mina föräldrar just för det känns bra och är roligt. Om jag får lite hemlängtan nu för tiden så brukar jag gå på en promenad, höra av mig till en amerikansk vän, tänka på allt jag upplevt här, umgås med min värdfamilj. Ibland hjälper det också att prata med just familjen och vännerna hemma. Det beror lite på situationen. (sorry för det dåliga svaret..)
 
Det var mamma som följde med mig till Arlanda, jag hade sagt hejdå till pappa och lillebror dagen innan (för måste åka en bra bit med bil, så det fick bli så). Jag känner mig lite taskig nästan, för jag var inte alls ledsen över att åka iväg. Bara litegrann när jag kramade mamma sista gången på 10 månader.. Men jag var så extremt taggad och glad över att äntligen komma iväg, så länge som jag väntat på det här. Jag kommer också ihåg varenda liten detalj av att möta min värdfamilj och Area Rep på Raleigh flygplatsen. Jag var inte alls nerös som jag trodde att jag skulle vara. Det var som om jag känt dom länge. Var så exalterad när jag såg dom där med min Välkommen till Amerika-skylt. Blir glad bara av att tänka på det. Wow vad länge sen det känns som att det var.
 
Hoppas detta hjälpte litegrann! :)
 
 
Nu blev det massor text här.. Fortsättning följer!

I know that if the sky would fall I’d survive it all, because of you

 
Halloj Sverige!
Veckan började bra, men i Tisdags i slutet av 7th period började jag må riktigt dåligt... Bara sådär från ingenstans. Gick till 8th period, helt varm och gaggig, mådde illa och hela tjottaballongen. Mr. Puckett lät mig ta det lugnt för han är bästa läraren plus att jag nu för tiden bytt ut 1st period Choir och är inne i hans klassrum varje morgon och jobbar extra på mina Art projects istället. Pallrade mig hem i den mycket hatade skolbussen och sov hela eftermiddagen och kvällen. Nu har jag stannat hemma från skolan i två dagar. Både Onsdag och Torsdag.
 
Hunnit med ett x antal filmer och avsnitt av One Tree Hill (tackar Netflix aka världens bästa uppfinning, hört att det kommit till Sverige men att det suger...synd för er) Druckit mängder av Gatorade och isvatten. Också en hel del hemlängtan har jag haft, vilket inte är så vanligt, riktigt jobbigt.. Kollade upp lite svenskt: Lyssnade på vinnaren av Melodifestivalen för första gången idag. DEN ÄR JU JÄTTEBRA!!! Den har gått på repeat hela dagen i mina trassliga hörlurar.. Isolerad från Sverige? Ja det kan man säga. Tydligen så är det coolt att ha allt sitt hår sådär halvt över ansiktet också...Vilka påhitt.. Lite opraktiskt om ni frågar mig. 
 
Jag har börjat svara på frågorna från min lilla frågestund, för en liten filur påminde mig, ja justja! Tänkte ta lite i taget, så svaren blir bra! :) Har du fler frågor eller funderingar? Klicka HÄÄÄÄÄÄÄR

Spring Break - Disney World: Epcot Fireworks

 
Klicka på klippet för att se det på YouTubes sida, jag tror kvalitén är bättre där, eller så är det bara jag som är blind...
 
Under kvällarna kom parkerna till liv. Klockan 10 varje kväll var det fyrverkerishow (olika shower beroende på vilken park man var i) och det måste ha varit något utav det häftigaste jag sett! Här är ett videoklipp på Epcots fireworks, det är ju svårt att få med alla detaljer och så, men jag får rysningar bara jag tittar på det igen. Så otroligt maffit! Tusentals människor samlade runt "sjön" som finns där. Trängdes för att få se allt! Vi satt inne på en restaurang när vi hörde att det började. Jag, Miranda och Brenne SPRANG ut och hittade en superbra faktiskt! Disneynörden (jag) var i extas av the Disney magic och musiken! ÅÅÅÅÅH ta mig tillbaka!
 
 

The Raleigh Swedes

In kanelbulle-action!
 
Helgen var riktigt bra! Jag skype:ade med mamma på lördagen och pappa på söndagen. Så mys, fytusan vad jag älskar dom! Snart är det inte lång tid kvar tills vi ses igen, vilket både gör mig extremt otroligt jätteglad och lite ledsen på samma gång. 
Vi pratar mer ofta nu än vad vi gjorde i början av året. Första gången jag pratade med dom under året var på julafton, många förundras över hur jag kunde klara mig utan att höra av mig. Men det var viktigt för mig att leva mitt amerikanska liv och komma in i vardagen innan jag började ta kontakt med familj. Det var något jag och mina föräldrar kommit överens om, just så att jag inte skulle få hemlängtan. Och det fungerade faktiskt väldigt bra. Nu pratar jag med dom en gång varannan vecka ungefär, det är kul att dela med sig av vad som händer, och jag får ingen som helst hemlängtan. I alla fall inte som jag kunde få under de första månaderna här borta.
 
På lördagen träffade jag ÄNTLIGEN Hedvig (ni kan hitta hennes blogg under länkarna!!), den andra svenska utbytisen som också bor i Raleigh. Det jag menar med 'äntligen' är att vi har hållit kontakt över bland annat Facebook sedan innan vi ens kom hit för vi vetat att vi skulle till samma stad, men varje gång vi försökt ses har alltid massor annat kommit imellan. Och vi har sagt att "Men det är luuuuuugnt! vi har ju hela året på oss!" haha och nu är det ju inte så lång tid kvar, ooops var tog tiden vägen liksom? Så vi träffades i lördags hemma hos henne och bakade SUPERSVENSKA KANELBULLAR! jajamänsan! Med pärlsocker och allt. Tur att min söta mamma skickat det i ett paket för ett tag sen. Finns nämligen inte här i USA. För er som undrar så blev bullarna över förväntan och det var såååååå najs att få babbla lite gammal hederlig svenska igen. Dock så blandades den lätt med lite engelska här och där, haha!
Jag var väldigt imponerad över Hedvigs värdmamma, som varit iväg i Sverige i 8 veckor över en sommar. Hon kunde förstå instruktionerna på baksidan av pärlsockerpaketet. Heja henne!
 
Jag och Hedvig ska försöka träffas mer nu innan vi åker hem, kommer bli roligt!
 

Spring Break - Disney World: Epcot

 
Vi spenderade en och en halv dag inne på Epcot som är en nutav de fyra parkerna de har på Disney World. Epcot fokuserar mycket på framtiden och rymden och är inspirerad av Disney's egna drömmar och idéer angående just framtiden. Det fanns många attraktioner där man kunde designa sina egna berg-och-dalbanor, bilar och hur man själv ville att världen skulle se ut (se spaceship earth), de tog bilder på de som åkte och medans de visade olika saker så svarade man på frågor. Haha min och Mirandas video som blev utifrån de svaren var hur rolig som helst, bilderna på våra ansikten blev hur fula som helst och vi skrattade tills tårarna sprutade!
 
Parken är också full med blommor och konstverk av de olika Prinsessorna och Disney figurerna så det var väldigt vackert! En annan del är de olika "världsdelarna" och länderna de inspirerats av. Man kan gå in till olika områden såsom Tyskland, Kina, Japan, Italien, Frankrike, Gamla Amerika, England och även Skandinavien!!!(mest Norge) VI HITTADE SVENSKT GODIS OCH JAG VAR SÅ TAGGAD ÖVER ATT SE NORRMÄNNEN SOM JOBBADE DÄR!! Allt var dock riktigt dyrt, men vi köpte Daim och kexchocklad iallafall! 
 
En riktigt lång dag, det var skönt att komma tillbaka till rummet den kvällen, mina fötter värkte som bara den, men jag får skylla mig själv som hade dåliga skor.. I slutändan gjorde inte det någonting, jag hade haft så roligt och upplevt otroliga saker!

Spring Break - Disney World: Första kvällen

 
Söndag morgon och vi sätter oss i bilen och fortsätter vår resa neråt i landet. Destination Disney World! Klimatet ändrar sig faktiskt ganska mycket genom staterna och man kunde se en stor skillnad när vi väl åkte över gränsen till Florida. 25 grader celsius och stekande sol, nästan lite ökenklimat på vissa ställen och palmer här och där. Underbart!
Vi svänger in på avfarten och ser en gigantisk skylt som säger "Welcome to Walt Disney World Resorts" och jag blir som barn på nytt, min kärlek för Disney är så sto, det går inte ens att förklara! Jag skulle beskriva hela Disney World som en stad. De finns ett antal resorts, ett snabbtåg som kan ta dig till några utav dem och till alla parkerna, bussar som tar dig vart du vill och vägar med namn som Buena Vista Street. Hur häftigt och välplanerat är inte det?! Checkade in på ett av resorten, vårat hette Coronado Springs resort och hade ett tema inspirerat lite av Spansk och Afrikansk kultur.
Vi åt middag på restaurangen bredvid lobbyn, jag gick till den lilla butiken och kollade runt på alla Disney saker, so excited, stackars min värdfamilj, dom var nog trötta på min glädje och excitement vid det här laget. Packade in allting i de två rummen (haha ser nu att man kan se mig i spegeln, stående på en stol och tar bilden ;) Delade rum med mina värdsystrar) och gick ner till poolen och badade, det var så varmt och välbehövligt efter en dag i bilen! Visade film på bioduk precis bredvid gjorde dom också.
 
Kan bara säga att jag var som i himmelen, och då hade jag knappt kommit dit, the best is yet to come!
 

Vad hände där? Ser man på!

 
VILKEN CHOCK JAG FICK NÄR JAG GICK IN PÅ BLOGGEN IDAG! Vad hände med statistiken? Något fel måste det ju vara tänkte jag. Så här poppis kan jag ju inte blivit, kändis över en natt liksom... Så kom jag på att jag igår, när jag som vanligt tittade igenom mina favoritbloggar, anmälde mig till en Dagens blogg hos http://andreaviktoria.blogg.se, mest för skojs skull, kanske att någon skulle nappa på min lilla USA-blogg, någon som också skulle vilja sätta sig på planet mot sitt livs äventyr. Så jag går in på Andreas blogg och så ser jag mig själv där, lilla jag. (Tack!!!)
 
Om Du precis klickat in på min blogg för första gången: HEJ!!! How'ya doin'? Luta dig tillbaka, slappna av, ta en zip av din imaginary North Carolina Sweet Tea (or unsweet if you prefer) och bläddra dig igenom min resa som en Americanized svennebanan, följ med på mitt äventyr och låt dig inspireras av att allt är möjligt if you just believe, kanske vill du också till USA en dag? 
VÄLKOMMEN VÄLKOMMEN, hoppas du kommer trivas! 
 

Spring Break - At the beach

Lördags spenderades i bilen, ner genom South Carolina, ner till Georgia där vi stannade i Savannah i två nätter. Vi stannade på en ö utanför the city of Savannah, nu till en mycket rolig grej. Jag har under en lång tid förra året varit nästan besatt av filmen The Last Song. Jag älskar den filmen och hade tillochmed vädret från inspelningsplatsen på mobilen för att jag älskade hur det såg ut där filmen utspelade sig. Vi sitter i bilen, påväg över bron till den här ön, visste inte namnet på den tills min värdmamma nämner att den heter Tybee Island. Jag blir helt till mig, hoppar nästan ur sätet av chock. DET VAR ÖN OCH STRANDEN DÄR THE LAST SONG SPELADES IN!!!!!! HUR COOLT ÄR INTE DET PÅ EN SKALA?!?! Så länge som jag velat åka hit, endast pågrund av en film. Min värdfamilj visste ingenting om detta och jag visste inte om namnet tills vi kom dit, vilket gjorde allt så himla sjukt konstigt. Så coolt, jag dör. haha. 
 Vi kom dit, packade in våra saker i rummen och gick direkt ner till stranden som var mindre än 100m ifrån. Bilder ovan.
 
På kvällen gick vi till en liten söt uteservering som bjöd på de bästa skaldjuren enligt dom. Jag åt Snow Crab (tror jag det hette) väääääldigt gott!! Värdpappa drack Tybee Island's egna öl, haha, var tvungen att ta bild på det ;)
 
Söndag morgon tog värdmamma, Brenna och jag en promenad på stranden innan vi åkte in till Savannah på påskbrunch.
 
Solade och "badade".. usch det var kallt! Blåste gjorde det också... Men det var najs ändå, solen var underbar och jag lyckades få lite färg.
 
Help me I'm drowning!!!
sand som blåser över "havsbottnen"
Fick nog av att ligga och pressa på stranden med massor folk, så jag och Miranda gick på en liten upptäcksfärd genom the town och till andra sidan stranden. Det såg väldigt häftigt ut för vattnet hade sjunkigt undan massor och man kunde promenera på havsbottnen liksom, såg ett ställe och hus som var väldigt likt det i The Last Song, men var ju inte det riktigt såklart. Blev ändå lite fangirl och var tvungen att ta kort på det, haha!
 
Andra och sista dagen i Georgia spenderades genom att packa ihop alla våra väskor, säga hejdå till stranden och åka in till Savannah. Så himla fin liten stad! Påminde mig lite om Europa och lite om NY. Vi besökte en kyrkogård en kort stund, superfin och annorlunda med spansk mossa i alla träd och rosa blombuskar. Nästan bara grått och rosa. Det var fullt med gravar, speciellt för judar. Hittade en med massor av stenar på, (det är så man visar respekt) en grav med många från koncentrationsläger i Tyskland.
In till staden efter det och åt lunch på det häftigaste caféet jag varit på. Café och lunchrestaurang i ett, bord och stolar som inte matchade varandra osv osv. Älskade det stället! Min stil verkligen, fick massor inspiration!
 
Efter det bar det av mot Florida!
RSS 2.0