Byte av skola och program

Under de två senaste veckorna är det mycket som pågått för mig. Mycket funderande, skrivande av listor på för-och nackdelar, rådfrågande hos mina vänner och bekanta på vad som skulle bli bäst. Det som tagit upp mestadelen av min tid är byte av skola samt program och vidare det var nödvändigt eller ett bra/dåligt beslut. Enda sedan jag påbörjade mitt "äventyr" i USA förra året har jag vetat att jag varit tvungen att gå om andra året på Gymnasiet som jag missat. Och att mycket skulle komma att förändras under tiden jag var borta. När jag nu kommit hem och skulle påbörja skolan igen så var det mer än jag trott som ändrats. Mina bästa lärare slutade, jag kände att jag inte riktigt passade in någonstans, jag hörde dåliga rykten om skolan och även att det bestämts att Estetiska programmet skulle läggas ner, efter att vi tagit studenten, vilket innebär att inga nya elever skulle börja. Eftersom jag älskade min förra klass och att jag visste att jag aldrig skulle kunna få börja med dom igen, samt alla omständigheter som pågått så började jag då fundera på om det var värt att gå kvar eller om jag skulle byta till en annan skola som troligen skulle vara bättre och ett program där jag skulle få lite mer förberedelse inför att plugga vidare på Universitet efter gymnasiet. Tillslut, som jag skrev i början av inlägget, så bestämde jag mig för att ta kontakt med Folkungaskolan som jag hört mycket bra om, (plus att många av mina vänner går där) för att se vilka möjligheter som fanns. Jag fick väldigt snabba svar och en tid bokad för att träffa SYV redan dagen efter. Allt gick så smidigt och bra och jag fick ett extremt positivt intryck och det fick mig att känna mig säker med mitt beslut. 
 
Nu, någon vecka senare har jag bytt från Estet och haft min första dag på Folkungas Sam-beteende och i min nya klass, som förövrigt var så välkomnande och snälla (vilket jag var väldigt nervös för idag när jag gick dit). Jag hade två lektioner och hittills verkar allt super och det känns som att det här kommer bli riktigt bra! Jag pratade mycket med de flesta och mitt schema är bra!
 
Nu sitter jag hemma i sängen och proppar i mig en hel godispåse, det förtjänar jag verkligen efter den här dagen!
 
Även om jag kommer sakna att se mina fina estetare och att ha teater på schemat, så känner jag att det här är något som kommer bli riktigt bra för mig och det är allt som räknas just nu!
 
 

Senaste från Instagram

 
Bloggen har stått tom i många dagar och veckor utan bra uppdatering enda sedan jag kom hem från USA. 
Det har tagit mycket på krafterna och jag har fokuserat på att landa och komma in i mitt svenska liv igen och göra saker med vänner och familj. 
Min hälsa har också legat före mycket annat, tänker inte gå in på några detaljer i dagsläget mer än att det med små steg går framåt!
 
Jag har alltså inte haft någon motivation till att skriva här och jag känner att jag måste hitta tillbaka och riktigt hitta något jag gillar, och fokusera på det och inte bara skriva för att skriva liksom. Jag ser ju att det är många som har tröttnat på det och slutat följa mig, men för er som är kvar, jag lovar att jag snart kommer igång, jag vill bara att det ska bli så bra som möjligt först.
 
Min Instagram har dock varit hyfsat aktiv och där lägger jag upp lite små uppdateringar ibland. Från då jag kom hem och bara hällde ut mina resväskor på golvet och lät det ligga där i minst en vecka till fina sommarkvällar, världens största glassar på Smultronstället, Ryssland-resan, fotograferingar, mycket fika, meningslösa selfies och Keep It Loud Festival. @annaedstrom <- Där hittar ni mig
 

Svar på fråga

 
hej! jag har varit i usa nu i några få dagar och allt känns fel. gråter åtminstånde 3 gånger om dagen och kan knappt äta något. Det är min värdfamilj det är fel på tror jag, dom gör knappt någonting på dagarna så jag sitter då mest framför datorn och jämför mitt utbytesår med andras. Jag mår väldigt dåligt just nu och får mer och mer hemlängtan. Kände du också såhär i början? eller är det något som är fel på mig? Jag är inne på att byta familj nu, tycker du det skulle vara rätt att göra så? vill gärna ha din åsikt på detta eftersom du har varit utbytesstudent. snälla svara!
 
Svar:

Hej på dig! 
Kände verkligen att jag MÅSTE svara på det här eftersom jag nästan fick lite panik över det du håller på att göra. STOPP! Jag förstår verkligen att det kan kännas jobbigt såhär i början och allt känns fel, det är inte ett dugg konstigt! Jag menar tänk bara på vad du gett dig in på. Du har ju för tusan flyttat till andra sidan jorden, till en annan kontinent, ett annat land där allt är främmande. Lämnat din svenska familj för ett år. Det kommer stundtals vara jobbigt och man kommer få hemlängtan. Det är helt normal och jag kan intyga dig om att alla kommer stöta på det under året. Du är säkert nervös över hur det ska gå och det är därför det är svårt att äta och slappna av, det har jag också varit med om!
Dock tror jag inte att det du tänker kommer vara lösningen på hur du känner. Tänk nu, du har bara varit hos din värdfamilj i några få dagar. Allt är nytt, även för familjen. Kom ihåg att det är du som student som ska försöka anpassa dig till deras vanor. Din värdfamilj har inte hunnit lära känna dig helt än, och eftersom du kanske sitter på ditt rum med din dator, kanske det är vad dom tror du gillar eller tycker är bekvämt. Börja med att försöka umgås med familjen, prata med dom, ställ massor frågor, vad som förväntas av dig, fråga om det finns några shoppingcentrum, resturanger eller liknande som du kanske skulle vilja besöka. Be din värdfamilj visa runt dig i området där du bor. 
Jag tycker du ska ge det lite tid, tänka efter om det verkligen är familjen det är "fel" på. Jag kan också säga dig att det tog mig någon vecka eller till och med längre innan jag hade kommit in i min värdfamilj och börjat känna mig bekväm med att prata med dom och kunna röra mig lite friare i huset. Tillslut kommer det kännas som din andra riktiga familj och jag kommer ihåg att jag och min minsta värdsyster pratade senare under året om hur kul vi tyckte det var när vi började prata ordentligt med varandra för första gången och hur bra allting utveckalde sig.
 
Ett sista tips är också: Jämför INTE ditt år med alla andras. Strunta i att läsa deras bloggar och fokusera på att göra ditt år till det bästa i ditt liv. Tänk också på att man skriver ut det som är bra på sin blogg, så alla andra kanske framstår som att de har det underbart och inga problem alls, även fast så inte är fallet. (trust me, DET vet jag ;) )
 
 
Jag hoppas verkligen att det här svaret kunde hjälpa dig lite på traven. Till en början i alla fall! Om du vill hålla mer kontakt med mig under året, om det är saker du undrar över eller behöver lite hjälp med, tveka inte att mejla mig  
( anna-edstrom@live.se !!!!) jag hjälper så gärna till, för jag vet att ibland kan det vara skönt att prata med någon som inte är föräldrar eller organisation, utan någon som faktiskt varit med om och gått igenom samma sak som man själv upplever. :)
 
 

Nature

 
Idag var jag helt själv hemma då både pappa och Erik jobbade så jag hade inte så mycket att göra.. Satte upp stativet (som jag förövrigt köpt nytt, i tisdags) och kameran och gick ut i trädgården för att ta bilder. Resten av dagen satt jag inne och småredigerade alltihop och resultatet ser ni ovan. Vissa tycker säkert de är överredigerade, och ja, det är de väl. Men tyckte det skulle vara så och det passade in på det naturliga ljuset jag hade att jobba med.
Alltså en tråkig dag som ändå blev helt ok och produktiv.
 
Pysslade ihop en header av en av bilderna nu också. Kände att jag behövde någonting annat än texten innan. Tills vidare duger den helt ok! :) 

Bedroom Inspiration

 
Jag ska ÄNTLIGEN få göra om mitt sovrum hemma hos pappa! Sedan jag fick reda på detta har jag suttit och letat inspiration lite överallt och jag vet redan massor som jag vill göra. Bilden längst ner till vänster har samma slags rum som jag har. Snett tak och fönster precis så. Det är alltså inte lika stort som hemma hos mamma. Det gäller att få till någonting smart och fint på samma gång så allt får plats!
 

Silver eyelids

Rebecca Bellandi, everyone!
 
Jag brukar aldrig sminka andra än mig själv, och då jag upptäckt ett nyare intresse för smink sen jag var i USA, där de har mängder av olika märken av smink- och skönhetsprodukter och min älskade affär Sephora.. Har jag nu fått ett driv av att börja exprementera och uttrycka mig lite mer genom just smink. 
 
När min vän Becca var på besök hemma hos mig, tog jag tillfället att sminka henne. Det var hur kul som helst eftersom vi ser helt olika ut. Hennes italienska drag och mörka ögon gjorde det väldigt roligt och jag tycker hon blev supersnygg!
 
 

Stockholm Pride

Bild från Stockholmpride.org

Tänk om jag bara skulle kunna få vara i Stockholm någon av de dagarna som varit. Vilken folkfest, vilken glädje och vilken stämning, folk i extrema utklädningar, kroppsmålningar, halvnakna, och den färgglada regnbågsflaggan så långt ögat kan nå, Det är PRIDE! Jag önskar jag hade varit där för att stötta och fira mina Gay-vänner och hylla kärleken! Att Sverige ligger steget före och "vågar" göra det här till en sådan stor grej är helt fantastiskt och jag önskar det ger ut ett bra budskap till resten av världen för att steg för steg förändra synen som många länder har på just Pride och LGBT. En kampanj för att utmana Sveriges maktelit för Gay Rights i Ryssland mot Putin hålls också och det visar på vilken stor insats denna tillställning gör!

 

Länge leve Sverige! 

 

 
Bilder från Google Bilder samt qx.se

Vad ska jag skriva?

Hej allesammans!

Nu när jag bloggat om min vistelse i USA under ett helt år, är det lite svårt att komma igång igen nu när året är över. Vad ska jag nu skriva om?

Jag ser att det är en hel del av er som fortfarande tittar in varje dag, vilket är helt galet kul!

Om det är något särskilt ni vill att jag ska skriva om får ni jättegärna komma med förslag, för jag står lite fast. Det är så tråkigt då det här är något jag tycker är så roligt att göra!
RSS 2.0