Byte av skola och program

Under de två senaste veckorna är det mycket som pågått för mig. Mycket funderande, skrivande av listor på för-och nackdelar, rådfrågande hos mina vänner och bekanta på vad som skulle bli bäst. Det som tagit upp mestadelen av min tid är byte av skola samt program och vidare det var nödvändigt eller ett bra/dåligt beslut. Enda sedan jag påbörjade mitt "äventyr" i USA förra året har jag vetat att jag varit tvungen att gå om andra året på Gymnasiet som jag missat. Och att mycket skulle komma att förändras under tiden jag var borta. När jag nu kommit hem och skulle påbörja skolan igen så var det mer än jag trott som ändrats. Mina bästa lärare slutade, jag kände att jag inte riktigt passade in någonstans, jag hörde dåliga rykten om skolan och även att det bestämts att Estetiska programmet skulle läggas ner, efter att vi tagit studenten, vilket innebär att inga nya elever skulle börja. Eftersom jag älskade min förra klass och att jag visste att jag aldrig skulle kunna få börja med dom igen, samt alla omständigheter som pågått så började jag då fundera på om det var värt att gå kvar eller om jag skulle byta till en annan skola som troligen skulle vara bättre och ett program där jag skulle få lite mer förberedelse inför att plugga vidare på Universitet efter gymnasiet. Tillslut, som jag skrev i början av inlägget, så bestämde jag mig för att ta kontakt med Folkungaskolan som jag hört mycket bra om, (plus att många av mina vänner går där) för att se vilka möjligheter som fanns. Jag fick väldigt snabba svar och en tid bokad för att träffa SYV redan dagen efter. Allt gick så smidigt och bra och jag fick ett extremt positivt intryck och det fick mig att känna mig säker med mitt beslut. 
 
Nu, någon vecka senare har jag bytt från Estet och haft min första dag på Folkungas Sam-beteende och i min nya klass, som förövrigt var så välkomnande och snälla (vilket jag var väldigt nervös för idag när jag gick dit). Jag hade två lektioner och hittills verkar allt super och det känns som att det här kommer bli riktigt bra! Jag pratade mycket med de flesta och mitt schema är bra!
 
Nu sitter jag hemma i sängen och proppar i mig en hel godispåse, det förtjänar jag verkligen efter den här dagen!
 
Även om jag kommer sakna att se mina fina estetare och att ha teater på schemat, så känner jag att det här är något som kommer bli riktigt bra för mig och det är allt som räknas just nu!
 
 


Kommentarer
Postat av: Alma

Åh vad skönt! Vad bra allt låter :))

2013-09-03 @ 07:25:58
URL: http://itaktmedhimlen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0