Gyllene Ryssland

 
I mitten av Juli åkte jag och mamma med mormor på en liten 4-dagarsresa till stora St. Petersburg i Ryssland. Guidade turer på massor av otroliga palats och Hermitaget med all vacker orginalkonst från de kända konstnärerna. Bodde på fint hotel och åt gott och drack drinkar. 
En resa med de tre generationerna hade vi länge pratat om och mormor, som var chefen för allt bestämde sig tillslut för denna stora stad. Det har varit väldigt intressant och fint. En upplevelse då det kanske inte är det första man tänker på när man ska iväg och resa.
 
 
 

Kära utbytesår

 
 
 
 
 
 
 
 
Vet att det står ett datum på bilden som inte stämmer in nu, men hittade den på Tumblr och tyckte det var helt perfekt!

Svar på fråga

• Happiness is the spiritual experience of living every minute with love grace and gratitude •
 
Först och främst vill jag börja med att säga förlåt för att jag inte svarat på alla de kvarstående frågorna från min senaste frågestund som jag hade borta i USA. Det var hektiskt där på slutet och ingen tid fanns. Och så var det många frågor som liknade varandra och andra som jag svarat på innan.
 
Fick nyligen en fråga som jag ändå tänkte ge ett litet svar till. :)
 
 
Linnea
Hej! Jag funderar på att åka iväg på ett utbytesår om 1 år, och när jag sa det till mamma så sa hon att jag skulle ta reda på information och så till henne, så jag har gjort det, kollat upp dom olika organisationerna vad dom kostar och så, men är det nåt du tycker att jag ska ha med, skulle du inte kunna skriva lite saker du tycker att jag ska säga till mamma?:) 

Älskar din blogg btw!
 
Svar:

Det jag skulle börja med är att förutom vad de olika organisationerna kostar, som jag vet att du redan gjort... Kolla  upp vad de erbjuder och vad man får för pengarna. Vissa har olika läger, vissa ingår det annat och vissa ingenting. Berätta för henne så mycket du vet helt enkelt. Hur det hela går till, vad man kommer göra och vilken upplevelse och lärdom det är att leva i ett främmande land och anpassa sig till en kultur. Om du kommer iväg, vilket jag verkligen hoppas kommer det garanterat vara det bästa året i ditt liv so far. Föräldrar brukar i lag vilja att man får ut någonting utav det man håller på med (min erfarenhet), då har jag en hel lista för dig. Först och främst kommer du bli förbaskat självständig. Inget val där inte.. Det är bara något man måste bli, du kommer knyta kontakter med nytt folk från olika delar av världen, bo hos en familj som du efter ett tag kommer kunna kalla din andra familj. Du kommer få nya vänner och inte minst lära dig flytande engelska utan att du ens tänker på det. Hur bra är inte det på en skala?!
 
Återkom gärna när du berättat för mamma, vill gärna veta hur det går! :) Och tack för att du gillar min blogg, det betyder mycket!
 
 

Fina Norrland

 
Några bilder från min vistelse uppe i Sundsvall hos min farmor. Underbar vecka och farmor är så härlig så man kan ju inte annat än att njuta!

Ny design och tillfällig header

Äntligen är den uppe!!! Egentligen har den nya designen varit klar ett tag. Problemet har varit att hinna med att ta headerbild, vädret har varit sådär och jag har haft annat för mig. Så idag tog jag tag i det hela och satte mig i Photoshop lite grann och pysslade ihop en tillfällig header så jag kan börja blogga igen. En snyggare kommer nog upp inom snar framtid, kanske.
 
Jag valde att centrera bloggen och ta bort sidomenyn för att istället ha en dropdown högst upp i bloggen. Just för att man ska kunna fokusera mer på inläggen och bilderna. Jag har även lagt till tre ikoner under headern med de sociala nätvärken jag använder utöver min blogg. Nämligen Instagram, Tumblr och Twitter. Följ mig gärna där om ni också har det. Ser att typsnitten är olika på olika datorer, men det beror nog på vad för typsnitt de tillåter. Jag har tagit inspiration från de typsnitten jag hade i mitt Word 2011, så det kanske inte finns samma i tidigare verisioner eller något sådant.
 
Jag tycker det blev bra! Skönt med lite nytt nu efter 1,5 år utav min USA-design.
 
Vad tycker ni? Bra, dåligt, helt ok?
 
Om den inte syns, uppdatera sidan eller tryck på F5.
 

Snart så...

Tänkte bara skriva en liten rad för att visa ett tecken på liv. Jag finns, jag existerar. Jag håller nu på att fixa till lite med nytt utseende här, när det kommer upp tar vi nya tag med nya mål och drömmar, inlägg och bilder!

Är du redo? Det är jag!!

Hörs snart!

RSS 2.0