Svar på fråga

• Happiness is the spiritual experience of living every minute with love grace and gratitude •
 
Först och främst vill jag börja med att säga förlåt för att jag inte svarat på alla de kvarstående frågorna från min senaste frågestund som jag hade borta i USA. Det var hektiskt där på slutet och ingen tid fanns. Och så var det många frågor som liknade varandra och andra som jag svarat på innan.
 
Fick nyligen en fråga som jag ändå tänkte ge ett litet svar till. :)
 
 
Linnea
Hej! Jag funderar på att åka iväg på ett utbytesår om 1 år, och när jag sa det till mamma så sa hon att jag skulle ta reda på information och så till henne, så jag har gjort det, kollat upp dom olika organisationerna vad dom kostar och så, men är det nåt du tycker att jag ska ha med, skulle du inte kunna skriva lite saker du tycker att jag ska säga till mamma?:) 

Älskar din blogg btw!
 
Svar:

Det jag skulle börja med är att förutom vad de olika organisationerna kostar, som jag vet att du redan gjort... Kolla  upp vad de erbjuder och vad man får för pengarna. Vissa har olika läger, vissa ingår det annat och vissa ingenting. Berätta för henne så mycket du vet helt enkelt. Hur det hela går till, vad man kommer göra och vilken upplevelse och lärdom det är att leva i ett främmande land och anpassa sig till en kultur. Om du kommer iväg, vilket jag verkligen hoppas kommer det garanterat vara det bästa året i ditt liv so far. Föräldrar brukar i lag vilja att man får ut någonting utav det man håller på med (min erfarenhet), då har jag en hel lista för dig. Först och främst kommer du bli förbaskat självständig. Inget val där inte.. Det är bara något man måste bli, du kommer knyta kontakter med nytt folk från olika delar av världen, bo hos en familj som du efter ett tag kommer kunna kalla din andra familj. Du kommer få nya vänner och inte minst lära dig flytande engelska utan att du ens tänker på det. Hur bra är inte det på en skala?!
 
Återkom gärna när du berättat för mamma, vill gärna veta hur det går! :) Och tack för att du gillar min blogg, det betyder mycket!
 
 


Kommentarer
Postat av: Anna

Hej Anna! ( btw snyggt namn måste jag säga ;) )
Har läst din blogg och följt dig hela året! Älskar den, så himla bra.
Nu till min fråga, jag ska i höst börja gymnasiet, så ett utbytersår 14/15 förstår jag redan är försent att tänka på. Men däremot är jag riktigt sugen på terminerna 15/16. När tycker du då att man bör börja kolla runt efter möjligheter, organisationer o.s.v. När började du söka och leta för ditt år? Kram!

2013-07-29 @ 22:46:50
Postat av: Ellinor

men gud vilken snygging ;*

2013-07-30 @ 19:36:40
URL: http://elliinorgerdiin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0